1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. QNB Finansbank, Borsa İstanbul’da Temiz Enerji Endeksi’ni ekledi

QNB Finansbank, Borsa İstanbul’da Temiz Enerji Endeksi’ni ekledi

QNB Finansbank alternatif enerji kaynaklarının arttırılması, altyapılarına yatırım yapılması ve iklim performansı yüksek yerel enerji arzının desteklenmesi için Borsa İstanbul’da QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi’ni ekledi.

QNB Finansbank, Borsa İstanbul’da Temiz Enerji Endeksi’ni ekledi

Enerji Günlüğü - QNB Finansbank iklim değişikliğiyle mücadele çalışmaları kapsamında yatırımcılara sunduğu sermaye piyasası araçlarına QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi’ni ekledi.

QNB Finansbank, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilirlik konusundaki faaliyetleri çerçevesinde; yatırımcılara sunduğu sermaye piyasası araçlarına QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi’ni ekledi. QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi, 11 Ocak tarihinde Borsa İstanbul’da gerçekleşen gong töreni ile resmi olarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Borsa İstanbul’da yer alan QNB Finansportföy’ün oluşturduğu QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi; faaliyet gelirlerinin büyük çoğunluğunu yenilenebilir enerji kaynaklarından enerji üretim ve dağıtımı veya bu alanda kullanılan teknolojilerin ya da bileşenlerin üretim veya satışından elde eden şirketlerin portföylerinin fiyat ve getiri performansıyla oluşturuldu. 

İKLİM KRİZİYLE MÜCADELENİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLİYOR

QNB Finansbank, hayata geçirdiği Temiz Enerji Endeksi’yle iklim kriziyle mücadelenin stratejik önemine dikkat çekiyor. Güneş paneli üretimi, jeotermal, rüzgâr enerjisi, GES (Güneş Enerjisi Santrali) kurulumu ve biyokütle enerjisi santrali gibi diğer kilit sektörlere yatırım yapma, mevcut altyapının ölçeğini büyütmeyi finanse etme ve yeni teknolojilerin dağıtımını hızlandırma hedefini ortaya koyuyor.

İLK AŞAMADA 15 ŞİRKET DAHİL EDİLDİ

QNB Finansbank Temiz Enerji Endeksi kapsamına ilk aşamada; payları Borsa İstanbul Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Alt Pazar’da işlem gören, enerji üretim kapasitesinin kaynağının asgari %75’i temiz enerji kaynaklarından oluşan ve faaliyet gelirlerinin asgari %75’ini temiz enerji faaliyetlerinden elde eden 15 şirket dahil edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler