1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rafineri lisansına başvuran engelli olmadığını beyan edecek

Rafineri lisansına başvuran engelli olmadığını beyan edecek

Rafineri lisansı başvurularında başvurucu, lisans almaya herhangi bir nedenle engeli olmadığını beyan edecek. 

Rafineri lisansına başvuran engelli olmadığını beyan edecek

Enerji Günlüğü - Rafineri lisansı başvurularında başvurucu, lisans almaya herhangi bir nedenle engeli olmadığını beyan edecek. 

Petrol Piyasasında Lisans Başvurusu Açıklamalarına İlişkin Kurul Kararı’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Kararı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Değişiklik uyarınca düzenlemede rafineri lisansı başvurularında başvurucunun yapması gereken “ÖTV’siz satışlardan dolayı lisansının iptal edilmediği ve/veya lisansı iptal edilen tüzel kişilikler ile ilişkisinin bulunmadığına dair” beyan; bundan böyle daha genel bir ifadeyle “Lisans almaya engel durum bulunmadığına dair” beyan olarak yer aldı. 

Buna göre rafineri lisansı almak üzere başvuru yapanlar, herhangi bir nedenle rafineri lisansı almasına engel bulunmadığı yönünde, beyan vermek zorunda olacak. 

Bir başka değişiklik ise madeni yağ lisansı başvurularında istenen belgelerle ilgiliydi. Madeni yağ lisansı başvurularında başvurucular, bundan böyle daha önce istenen “Pazarlama Projeksiyonu Önerisi” ile “Mali Tabloları”  Kurum’a ibraz etmeyecekler. 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler