1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rafineri ve petrokimya tesisleri arasında ÖTV sıfırlandı

Rafineri ve petrokimya tesisleri arasında ÖTV sıfırlandı

Rafineriler ve petrokimya tesislerinin birbirleriyle akaryakıt ticaretinde ÖTV oranları sıfıra indirildi. 

Rafineri ve petrokimya tesisleri arasında ÖTV sıfırlandı

Enerji Günlüğü - Rafineriler ve petrokimya tesislerinin birbirleriyle akaryakıt ticaretinde ÖTV oranları sıfıra indirildi. 

Rafineri ve Petrokimya Tesislerinde Üretilerek İmalatta Kullanılan ve İmalatta Kullanılmak Üzere Bu Tesislere Teslim Edilen Mallarda Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Tutarlarının Belirlenmesine Dair Karar, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlandı. 

Buna göre rafinerici lisansı sahipleri veya işleme lisansı sahibi petrokimya tesislerinde üretilen ÖTV Kanunu’na ekli (I) sayılı listedeki akaryakıtların; üretildiği tesislerde ÖTV’ye tabi olmayan malların imalinde kullanımıyla rafinerilerden petrokimya tesislerine, petrokimya tesislerinden rafinerilere, petrokimya tesislerinden diğer petrokimya tesislerine ve rafinerilerden diğer rafinerilere imalatta kullanılmak üzere tesliminde ÖTV sıfıra indirildi. 

İndirimden önce (I) sayılı listedeki bazı akaryakıt türleri için 2,4985 TL/lt’ye kadar ÖTV uygulanıyordu. 

Rafinerilerin birbirleriyle; petrokimya tesislerinin yine birbirleriyle ve petrokimya tesislerinin rafinerilerle arasındaki alışverişe konu yakıtlar için geçerli olacak karar, 01 Mart 2021 tarihinden itibaren yürürlük kazanacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler