1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rafineriler motorine biyodizel harmanlayacak

Rafineriler motorine biyodizel harmanlayacak

01 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak şekilde rafinerilere, motorine en az ‰5 oranında biyodizel harmanlama zorunluluğu getirildi. 

Rafineriler motorine biyodizel harmanlayacak

Enerji Günlüğü - 01 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak şekilde rafinerilere, motorine en az ‰5 oranında biyodizel harmanlama zorunluluğu getirildi. 

Motorin Türlerine Biodizel Harmanlanması Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yayımlandı. 

ZORUNLULUK 01 OCAK 2023’TE BAŞLIYOR

Tebliğde “Harmanlama yükümlülüğü” başlığıyla yer alan 5. maddeye ilave edilen fıkrayla; 01 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak şekilde rafinericiler de motorine binde 5 (V/V) oranında, yerli tarım ürünlerinden ve/veya bitkisel atık yağlardan üretilmiş biyodizel harmanlamak zorunda olacaklar.  

DEVİRLE İLGİLİ HÜKÜMLER YÜRÜLÜKTE

Tebliğe göre rafinericiler, harmanlama yükümlülüğünü dağıtıcı veya rafinerici lisansı sahibi olan bir başkasına devredebilecekler. Ancak devralacak olan dağıtıcı veya rafinerici lisansı sahibinin, devir işlemi için biyodizel harmanlama yükümlülüğünü tamamıyla yerine getirmiş olması ve asgari 500 m3 biyodizel harmanlamış olması gerekecek. 

Devir işlemleriyle ilgili hükümler Tebliğin yayımı itibarıyla yürürlük kazandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler