1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rafinerilerin dörtte bir kapanabilir!

Rafinerilerin dörtte bir kapanabilir!

Enerji Günlüğü - İklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde 2035 yılına kadar petrol ve gaz rafinerilerinin yüzde 25'inin kapanabileceği kaydedildi.Paris...

Rafinerilerin dörtte bir kapanabilir!

Enerji Günlüğü - İklim değişikliğiyle mücadele çerçevesinde 2035 yılına kadar petrol ve gaz rafinerilerinin yüzde 25'inin kapanabileceği kaydedildi.

Paris İklim Anlaşması çerçevesinde atmosfer sıcaklık artışını 2 derece ile sınırlandırma hedefi en çok petrol işleme sektörünü vuracak. Carbon Tracker tarafından yapılan yeni bir analizde, Uluslararası Enerji Ajansı'nın atmosfer sıcaklığının 2 dereceyle sınırlandırılması amacıyla paralel petrol talebinin düşeceği öngörüsü doğrultusunda 2035 yılına kadar rafinerilerin kar marjlarının yarıya ineceği ve bu nedenle de bu rafinerilerin dörtte birinin kapanabileceği öngörüldü.

TOTAL VE ENİ BÜYÜK HASAR GÖRECEK

Analize göre, Fransız petrol şirketi Total ve İtalyan petrol şirketi Eni’nin bu durumdan en fazla etkilenen şirketler olacak. İki şirketin rafinerileri gelirleri 2035 yılına kadar yaklaşık yüzde 80 oranında düşecek. Bu oran Shell ve Chevron’da yüzde 70, ExxonMobil ve BP'de yaklaşık yüzde 50 olacak.

Enerji Günlüğü
Önceki ve Sonraki Haberler