1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Rahmanlar Barajı Ödemişlilerin içme suyu ihtiyacını karşılayacak

Rahmanlar Barajı Ödemişlilerin içme suyu ihtiyacını karşılayacak

Ödemiş'in içme suyu problemini kökünden çözecek 25 milyon m3 su tutma kapasitesine sahip olan Rahmanlar Barajı 6 ay sonra modern sulama yapmaya ve içme suyu vermeye başlayacak.

Rahmanlar Barajı Ödemişlilerin içme suyu ihtiyacını karşılayacak

Enerji Günlüğü - Ödemiş'in içme suyu problemini kökünden çözecek 25 milyon m3 su tutma kapasitesine sahip olan Rahmanlar Barajı 6 ay sonra modern sulama yapmaya ve içme suyu vermeye başlayacak.

Ödemişlilerin yıllardır sabırsızlıkla beklediği Rahmanlar Barajı'nda geri sayım başladı. Gövde kaplama çalışmalarının hızla devam ettiği barajda kasım ayından itibaren su tutulacak, 2021 baharında ise baraj inşaat tamamen bitecek. 

BARAJ 2021 MART SONU HİZMETE BAŞLAYACAK

Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Rahmanlar Barajı'nın gövde dolgusu için 3 milyon 250 bin m3 dolgu yaptıklarını belirten DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, 2021 Mart ayının sonuna kadar tüm çalışmaları bitirerek, barajı Ödemişlilerin hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi. 

171 BİN KİŞİNİN İÇME SUYU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

25 milyon m3 su tutma kapasitesine sahip olan Rahmanlar Barajı İzmir'in Ödemiş ilçe merkezine yılda 9 milyon 360 bin m³ içme suyu vererek, yaklaşık 171 bin kişinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak. Ödemiş Rahmanlar Barajı sayesinde uzun yıllar içme ve kullanma suyu sıkıntısı çekmeyecek. 

BARAJ İLE 950 FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDE ALAN MODERN SULAMA İLE TANIŞACAK

Dev baraj öte yandan da yaklaşık 14 bin 340 dekar araziye de can suyu verecek. Bölgedeki sulama maliyetleri azalacak, verim artacak. Üretici tarlalarından 3 hatta 4 hasat yapma şansına kavuşacak. 

Rahmanlar Barajı 705 kişiye ek istihdam olanağı sağlarken bölge ekonomisine de 2020 yılı rakamlarıyla yaklaşık 16 milyon lira ek gelir yaratacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler