1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Ral Yatırım Holding, Viranşehir GES’i 2024’te devreye alacak

Ral Yatırım Holding, Viranşehir GES’i 2024’te devreye alacak

Ral Yatırım Holding, 2024 yılı Haziran ayında Şanlıurfa Viranşehir’de 100 MW kurulu gücünde güneş enerji santralini devreye almayı hedefliyor.

Ral Yatırım Holding, Viranşehir GES’i 2024’te devreye alacak

Enerji Günlüğü - Ral Yatırım Holding, 2024 yılında Viranşehir’deki 100 MW’lık GES ve Manisa, Afyonkarahisar ve Diyarbakırda toplam 250 milyon dolar değerinde RES ve GES projelerini de hayata geçirmeyi planlıyor.

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısına sahip Ral Yatırım Holding, 2024 yılı hedeflerini paylaştı.

Ral Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kandemir, 2023 yılında şirketlerinin gerek hasılat ve kârlılıkta gerek nakit yaratma kapasitesinde başarılı sonuçlar elde ettiğini, 2024 yılında da yenilenebilir enerji projeleriyle değer yaratmaya devam edip sektörde bu alanda öne çıkacaklarını kaydetti.

Yenilenebilir enerji alanında güçlü bir oyuncu olmayı hedeflediklerini vurgulayan Kandemir, “Viranşehir projelerimiz bizler için oldukça önemli. YEKA GES-4 kapsamında toplamda ön lisansı alınan 100 MWe/130 MWm kapasiteli Viranşehir 4 ve 9 projelerimiz için Elektrik Enerjisi İletim Hattı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan ÇED Raporu için de olumlu karar çıktı. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor, santralimizi Haziran 2024’te devreye almayı hedefliyoruz” dedi. 

DİĞER RES VE GES PROJELERİ

Bununla beraber çeşitli illerde güneş ve rüzgar enerjisi projelerinin olduğunu da kaydeden Kandemir, “Manisa Efkaftepe'de 24 MWm kurulu güce sahip, Afyonkarahisar İscehisar'da ise 30 MWm kurulu güce sahip RES projelerimiz için de ön lisansımızı aldık. Afyonkarahisar ve Diyarbakır'da hayata geçirmeyi planladığımız toplam 44 MWm kurulu güce sahip GES ve RES projelerimiz için ön lisans işlemleri devam ediyor. Projelerimizin toplam yatırım değeri ise 250 milyon USD değerine ulaştı” diye belirtti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler