1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Re-Pie Portföy, yenilenebilir yatırımlarını genişletiyor

Re-Pie Portföy, yenilenebilir yatırımlarını genişletiyor

Fon yönetim şirketi Re-Pie, biyogaz, gübre ve hibrit güneş enerji yatırımları yapmak için Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş'yi 98.5 milyon dolar yatırımla portföyüne kattı.

Re-Pie Portföy, yenilenebilir yatırımlarını genişletiyor

Enerji Günlüğü - Fon yönetim şirketi Re-Pie, biyogaz, gübre ve hibrit güneş enerji yatırımları yapmak için Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş'yi 98.5 milyon dolar yatırımla portföyüne kattı.

Alternatif yatırım fonu yönetim şirketi Re-Pie Portföy, Re-Pie Arf Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu kurarak yenilenebilir enerji alanında yatırımlar yapıyor. Bütçe büyüklüğü 98,5 milyon dolar olan yeni enerji fonu, yenilenebilir enerji ve organik mineral gübreden elektrik üretim işine yatırım yapmak üzere 98,5 milyon dolar yatırım ile Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş'yi portföyüne dahil etti. 

“ŞİRKETİN ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Enerji sektörüne yaptıkları yatırımlar hakkında görüşlerini dile getiren Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı M. Emre Çamlıbel, mevcut biyogaz üretimine ek olarak yeni yatırımlar yaparak organomineral gübre tesisi ve hibrit güneş enerji santrali tesisleri kurarak şirketin üretim kapasitesini ve büyümesini arttırmayı amaçladıklarını belirtti. 

 Türkiye'nin en büyük kurulu güce sahip santrallerinden birisi 2015 yılında Ankara'da kurularak yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Arf Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş, biogaz enerjisi, güneş enerjisi ve organik gübre üzerine yatırımları bulunuyor. Türkiye'deki güneş, biokütle ve rüzgar enerjisi sektörlerindeki fırsatları görerek ilk yatırımını Konya'nın Kadınhanı ilçesi Şahören Köyü'nde 5.7 MW'lık güneş enerjisi santraline yapan şirket, daha sonra biyokütle alanında faaliyet gösteren 'Ödemiş Biyogaz Enerji Santrali'ni hayata geçirdi. 4,8 MW e kurulu gücü ile Türkiye'nin en büyük kurulu güce sahip santrallerinden birisi olan Ödemiş Biyogaz Santrali, ortalama 36.000.000 kilovatsaat elektrik üretimi ile 35.000 kişinin günlük hayatında ihtiyaç duyduğu tüm elektrik enerjisi ihtiyacını karşılayabiliyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler