1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Ready`nin akaryakıt dağıtım lisansı iptal edildi

Ready`nin akaryakıt dağıtım lisansı iptal edildi

Enerji Günlüğü - Ready markasıyla akaryakıt dağıtım faaliyeti gösteren MMG Petrol Şirketi'nin dağıtıcı lisansı iptal edildi.Enerji Piyasası Düzenleme...

Ready`nin akaryakıt dağıtım lisansı iptal edildi

Enerji Günlüğü - Ready markasıyla akaryakıt dağıtım faaliyeti gösteren MMG Petrol Şirketi'nin dağıtıcı lisansı iptal edildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK - Kurul), 16 Ocak 2014 tarih ve 4834-77 sayılı Karar ile savunmasını istediği MMG Petrol Dağıtım ve Pazarlama İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi hakkındaki kararını verdi.

Savunma tebligatı ulaşmadığı için Resmi Gazete ilanıyla yazılı savunma yapmaya çağrılan MMG Petrol Dağıtım AŞ yasal süresi içerisinde yazılı savunmasını da yapmadı. Bunun üzerine soruşturma konusu ve yazılı savunmasını yapmaması hususu tekrar Kurul gündemine intikal ettirildi.

Konuyu değerlendiren EPDK-Kurul MMG Petrol Dağıtım ve Pazarlama İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi hakkında 350 bin lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Kurul ayrıca, aynı Kanunun 20'nci maddesinin beşinci fıkrası uyarınca MMG Petrol Dağıtım ve Pazarlama İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi’nin sahip olduğu 03.03.2005 tarihli ve DAĞ/446-265/01986 sayılı dağıtıcı lisansının iptal edilmesini kararlaştırdı.

Ready markasıyla akaryakıt dağıtım faaliyeti yürüten MMG Petrol Dağıtım AŞ, 350 bin TL tutarındaki idari para cezasını 60 gün içerisinde ödeyebilecek. İlk 30 gün içinde ödeme yapması halinde ise yüzde 25'lik indirimden yararlanabilecek. MMG Patrol'ün, 60 gün içerisinde, Kurul Kararı aleyhine İdare Mahkemesinde dava açma hakkı bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler