Enerji Günlüğü - Artvin ili Arhavi ilçesi sınırları içerisinde Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Tic. AŞ tarafından yaklaşık 450 milyon TL yatırımla yapılması planlanan 19,971 MWm/19,179 MWe kurulu gücündeki Çamlıca 2 Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı.
HALKIN KATILIM TOPLANTISI 9 EYLÜL’DE
Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 9 Eylül 2025 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.
PROJE İLE İLGİLİ GÖRÜŞ BİLDİRİLEBİLECEK
ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Artvin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.
TOPLANTI TARİHİ GÜNCELLENDİ
Daha önce yayınlanan duyuruda belirtilen Halkın Katılımı Toplantısı tarihi güncellendi. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili bilgiler ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Artvin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden alınabilecek.