1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rekabet Kurulu BP, OPET, PO ve Shell hakkında soruşturma açıyor

Rekabet Kurulu BP, OPET, PO ve Shell hakkında soruşturma açıyor

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu BP, OPET, PO ve Shell hakkında soruşturma açacak. Rekabet Kurulu; BP Petrolleri AŞ, OPET Petrolcülük AŞ, Petrol...

Rekabet Kurulu BP, OPET, PO ve Shell hakkında soruşturma açıyor

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu BP, OPET, PO ve Shell hakkında soruşturma açacak. 

Rekabet Kurulu; BP Petrolleri AŞ, OPET Petrolcülük AŞ, Petrol Ofisi AŞ ve Shell & Turcas Petrol AŞ hakkında soruşturma açma kararı aldı. 

BP Petrolleri AŞ, OPET Petrolcülük AŞ, Petrol Ofisi AŞ ve Shell & Turcas Petrol AŞ’nin bayilerine yönelik uygulamalarıyla 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri değerlendiren Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak, üç şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Kanun’un 4. maddesi, “Yasaklanan Faaliyetler” başlığını taşıyor ve şu hükmü getiriyor: “Belirli bir mal veya hizmet piyasasında doğrudan veya dolaylı olarak rekabeti engelleme, bozma ya da kısıtlama amacını taşıyan veya bu etkiyi doğuran yahut doğurabilecek nitelikte olan teşebbüsler arası anlaşmalar, uyumlu eylemler ve teşebbüs birliklerinin bu tür karar ve eylemleri hukuka aykırı ve yasaktır”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler