1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rekabet Kurulu elektrik piyasası sektör raporu hazırlıyor

Rekabet Kurulu elektrik piyasası sektör raporu hazırlıyor

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu, elektrik piyasasına yönelik yeni bir sektör incelemesi başlatıyor. Piyasaları denetleme yetkisinin yanı sıra...

Rekabet Kurulu elektrik piyasası sektör raporu hazırlıyor

Enerji Günlüğü – Rekabet Kurulu, elektrik piyasasına yönelik yeni bir sektör incelemesi başlatıyor. 

Piyasaları denetleme yetkisinin yanı sıra rekabet savunuculuğu kapsamında en önemli faaliyetlerden birisi de sektör incelemeleri olan Rekabet Kurulu, belirli bir sektör ya da piyasaların geneline veya belli bir bölümüne ilişkin yapısal ve/veya davranışsal rekabet sorunlarının tespitine ve çözümüne yönelik olarak raporlar hazırlıyor. Rekabet Kurulu bu kapsamda daha rekabetçi bir elektrik piyasası tasarımına yönelik öneri ve tespitlerini 2015 yılında yayımladığı sektör incelemesini kamuoyu ve sektör paydaşlarıyla paylaşmıştı. 

2015’TEKİ SEKTÖR İNCELEMESİNİN DEVAMI OLACAK

Kurul, 2015 yılındaki çalışmanın devamı niteliğinde yeni bir çalışma başlatıyor. Elektrik piyasasında serbestleşme sürecinde alınan mesafe sonrasında yeni oluşan şartların değerlendirileceği araştırmaya sektör paydaşlarının da katkı yapması bekleniyor. 

Kurul tarafından başlatılan elektrik sektör incelemesi, sektörün tüm değer zincirini gözden geçirmeyi hedefliyor. Bu çalışma ile kavramsal ve teorik tartışmaların yanı sıra sektörün mevcut özellik ve koşullarına yönelik yapısal ve davranışsal unsurların incelenmesi ve uygulamalı analizler yapılması planlanıyor. 

SEKTÖR GÖRÜŞLERİNİ İNTERNETTEN İLETEBİLECEK

Rekabet savunuculuğu kapsamında yapılacak piyasa incelemesi sürecinde sektörde yer alan tüm paydaşlar konuya ilişkin her türlü görüş ve önerilerini Rekabet Kurumu’nun resmi internet sitesinde yer alan iletişim bilgilerinden faydalanarak Kuruma iletebilecekler. 

Kuruma iletilen görüş ve öneriler Kurumun internet sitesinde yayımlanabilecek O nedenle gizlilik talebi olan görüş sahiplerinin söz konusu gizlilik taleplerini görüş ve önerileri ile birlikte iletmeleri gerekiyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler