1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Rekabet Kurumu 12 uzman yardımcısı alacak

Rekabet Kurumu 12 uzman yardımcısı alacak

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, 9 hukuk ve 3 bilişim alanında olmak üzere 12 uzman yardımcısı istihdam edecek. Rekabet Kurumu uzman yardımcılığı...

Rekabet Kurumu 12 uzman yardımcısı alacak

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurumu, 9 hukuk ve 3 bilişim alanında olmak üzere 12 uzman yardımcısı istihdam edecek. 

Rekabet Kurumu uzman yardımcılığı giriş sınavı ilanını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu.

Buna göre, Rekabet Kurumu Meslek Personeli Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde (9 kişilik) Rekabet Uzman Yardımcılığı (Hukuk) kadrosu ve (3 kişilik) Rekabet Uzman Yardımcılığı (Bilişim) kadrosu için sınav düzenlenecek.

Sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış, ilgili fakültelerden mezun adayların son KPSS sınavından hukuk için en az 80, bilişim için en aza 85 puan almış olması gerekiyor. 

YAZILI SINAV 20 KASIM'DA 

Yazılı sınav 20.11.2016 Pazar günü Ankara’da yapılacak. Sınav yeri, saati ile sınava katılmaya hak kazanan adayların isimleri Kurum internet sitesinde ilan edilecek.

Sınavın değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılacak. Sınavda başarılı sayılabilmek için alan bilgisi konularının her birinden en az 65 puan almak kaydıyla ortalama en az 70 puan almak gerekiyor.

Sözlü sınav, sınav komisyonu başkanı ve üyeleri tarafından, Yönetmelikte belirlenen kriterlere göre her adaya 100 tam puan üzerinden ayrı ayrı puan verilecek. Sözlü sınavda başarılı sayılmak için, Komisyon Başkan ve Üyelerinin 100 tam puan üzerinden verdikleri puanların aritmetik ortalamasının en az 70 olması şart.

Sınavlarda başarılı olan adaylardan sonuç başarı sıralamasına göre ilan edilen kadro sayıları uyarınca toplam (35) kişiye kadar Rekabet Uzman Yardımcısı atanacak.

SINAVA BAŞVURU

Sınava katılmak isteyen adaylar 24.10.2016 - 07.11.2016 tarihleri arasında www.rekabet.gov.tr internet adresinde bulunan “Sınav Duyurusu” başlıklı bölümdeki “Başvuru Formu” nu eksiksiz olarak dolduracaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler