1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Remzi Gür, Gana`da enerji yatırımı yapacak

Remzi Gür, Gana`da enerji yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, Gana'nın önde gelen yatırımcılarından Reroy Grubu'nun CEO'su Kate Quartey ile Gana'da...

Remzi Gür, Gana`da enerji yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, Gana'nın önde gelen yatırımcılarından Reroy Grubu'nun CEO'su Kate Quartey ile Gana'da enerji yatırımları yapmak üzere iyi niyet anlaşması imzaladı. Hazır giyimden enerjiye farklı sektörlerdeki yatırımlarıyla dikkat çeken Gürmen Grup, Batı Afrika’nın küçük ama enerji kaynaklarıyla dünyanın gözde ülkelerinden Gana’da enerji yatırımı için iyi niyet anlaşması imzaladı. Gana’nın enerji ve gayrimenkul sektörlerindeki yatırımlarıyla önce çıkan Reroy Grubu ile Gürmen Grup arasındaki anlaşmaya; Reroy Grubu’nun kurucusu ve CEO’su Kate Quartey ile Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür imza attı. Düzenlenen imza töreninde Gana Ticaret Odası Başkanı Hon. Seth Adjei Baah da hazır bulundu. İstanbul’da gerçekleşen imza töreninde konuşan Gürmen Grup Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Gür, Gana’nın doğalgaz, petrol, altın gibi çok çeşitli enerji kaynaklarına sahip olduğunu ve Türk yatırımcılar için gelecek vaat ettiğine dikkat çekerek, "Gürmen Grup olarak enerji sektörüne büyük önem veriyoruz. Türkiye ve yurtdışında enerji projelerinde yer alarak bu alandaki yatırımlarımızı artıracağız. Gana bu anlamda önemli bir pazar. Türk yatırımcılarla işbirliği yapmaya da çok istekliler" dedi.

FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI SENEYE BAŞLIYOR

Gana’nın en büyük gruplarından Reroy’la imzaladıkları iyi niyet anlaşması çerçevesinde 2014 yılında ülkede fizibilite çalışmalarının başlayacağını vurgulayan Gür, iki yıllık süreç içinde de yatırıma geçmeyi planladıklarını açıkladı. Gür, anlaşmanın içeriği hakkında da bilgi vererek, "Gana yeniden yapılanma sürecinde. Ülkenin alt ve üst yapı yatırımlarıyla enerji alanında çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Geçtiğimiz haftalarda Gana Devlet Başkanı John Dramani Mahama ve beraberindeki heyetle Türkiye’ye gelen ve Türk yatırımcılarla temaslarla bulunan Gana’lı Reroy Grubu’nun kurucusu ve CEO’su Kate Quartey ise, Gürmen Grup’la işbirliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayarak şöyle dedi: "Türk yatırımcılarla ortak yatırımlara açığız. T.C Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 2011 yılında ülkemize gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Türkiye ile Gana arasında sıcak ilişkiler kuruldu. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen DEİK/Türk-Gana İş Konseyi toplantılarında ise iki ülke işadamları bu ilişkileri daha ileri taşıyacak temaslarda bulundu. Reroy Grup olarak Gürmen’le yaptığımız işbirliği de bu önemli adımlardan biri."

Önceki ve Sonraki Haberler