1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Remzi Gür'den Manisa'ya 19.5 MW’lık JES

Remzi Gür'den Manisa'ya 19.5 MW’lık JES

Enerji Günlüğü - Ramsey markasını da bünyesinde barındıran Gürmen Grup şirketlerinden Maspo Enerji, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 19.5 MW’lık...

Remzi Gür'den Manisa'ya 19.5 MW’lık JES

Enerji Günlüğü - Ramsey markasını da bünyesinde barındıran Gürmen Grup şirketlerinden Maspo Enerji, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 19.5 MW’lık jeotermal santral kuracak. 

İşadamı Remzi Gür'ün şirketi MASPO Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından Manisa'nın Alaşehir ilçesi yakınlarında, Örnekköy ve Yeniköy mevkiinde “MASPO Jeotermal Enerji Santrali II – Ala 2 (19,5 MWe)” kurulması planlanıyor. 

Ramsey markasını da bünyesinde barındıran Gürmen Grubu, 250 milyon TL bedelli proje kapsamında 5 adet üretim, 5 adet re-enjeksiyon, 5 adet gözlem ve/veya yedek üretim kuyusunun kullanılmasını planlıyor. Proje alanına en yakın yerleşim yeri santral alan, 400 metre kuzeyindeki Örnekköy Mahallesi olacak.

Proje kapsamında üretim kuyuları ile rezervuardan çekilecek 1.122 ton/saat jeotermal kaynak (sıvı-buhar-gaz karışımı) 19,5 MW gücündeki santralde kullanılarak yılda 143.520.000 kWh elektrik üretilecek ve yaklaşık 42.500 kişinin elektrik ihtiyacı karşılanabilecek.

Projenin arazi hazırlık ve inşaat aşamasında 150 kişinin, işletme aşamasında ise 40 kişinin çalışması öngörülüyor. Maspo JES II Ala 2 projesi ile ilgili ÇED süreci başladı. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü / İSTANBUL 

 

Önceki ve Sonraki Haberler