1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Renault Bursa’daki tesisinde batarya üretimi yapmayacak

Renault Bursa’daki tesisinde batarya üretimi yapmayacak

Renault Makine AŞ’nin, Bursa’da teşvik alan yatırımının kapsamından batarya üretimini çıkarıldı. Teşvik dosyası da bu doğrultuda güncellendi.

Renault Bursa’daki tesisinde batarya üretimi yapmayacak

Enerji Günlüğü - Renault Makine AŞ’nin, Bursa’da teşvik alan yatırımının kapsamından batarya üretimini çıkarıldı. Teşvik dosyası da bu doğrultuda güncellendi.

Oyak Renault Otomobil Fabrikaları AŞ, 2018 yılında Bursa’da hibrit araç için motor, batarya ve alüminyum motor bloğu döküm üretimi yapmak üzere proje bazlı devlet yardımı almak üzere başvuru yapmış; başvurusu onaylanmıştı

06 Temmuz 2023 tarihli ve 7348 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile söz konusu yatırımın; tüm hak ve yükümlülükleriyle beraber Oyak Renault Otomobil Fabrikaları AŞ’den Renault Maine Ekipmanları Ticaret AŞ’ye kısmi bölünme yoluyla devrine izin verildi. 

Öte yandan Oyak Renault, söz konusu tesis için aldığı teşvik paketi kapsamında taahhüt edilen batarya üretimini, başka bir teşvik dosyası kapsamında gerçekleştirdi. Böylece yatırımın kapsamı da 360.000 adet/yıl alüminyum motor bloğu dökümü ve 300.000 adet hibrit araç için motor olarak güncellendi. Daha önce yatırım kapsamında, 80.000 adet batarya üretimi de bulunuyordu. 

Güncelleme sonrası Renault Makine AŞ’nin teşvik paketinin kapsamı ise değiştirilmedi. Buna göre yatırıma verilen devlet yardımında aşağıdaki kalemler yer alıyor. 

  • KDV istisnası
  • Gümrük vergisi muafiyeti
  • KDV iadesi
  • Kurumlar vergisi indirimi
  • 10 yıl gelir vergisi stopajı desteği
  • Azami tutar sınırı olmaksızın sigorta primi desteği
  • Azami 42 milyon TL nitelikli personel desteği
  • İşletmeye geçiş tarihinden itibaren 10 yıla kadar 40 milyon TL’yi aşmamak üzere enerji tüketim harcamalarının yüzde 50’si.

Söz konusu yatırımın parasal değeri toplam 520.000.000 lira olarak bildirilmişti. Tesiste 63’ü nitelikli personel olmak üzere 110 kişiye de yeni istihdam yaratılması taahhüt ediliyordu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler