1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault Trucks’ın yeni elektrikli araç serisi yolda

Renault Trucks’ın yeni elektrikli araç serisi yolda

Enerji Günlüğü - Renault Trucks, 3.5 ile 26 ton arasındaki şehir içi kullanımında ideal, ikinci nesil elektrikli araçlarının satışına bu yılın sonunda...

Renault Trucks’ın yeni elektrikli araç serisi yolda

Enerji Günlüğü - Renault Trucks, 3.5 ile 26 ton arasındaki şehir içi kullanımında ideal, ikinci nesil elektrikli araçlarının satışına bu yılın sonunda ve önümüzdeki yıl başlayacak.

Müşteri ve iş ortaklarıyla gerçek kullanım koşullarında yapılan on yıllık test sürüşlerinin ardından Renault Trucks, 3.5 ile 26 ton arasındaki şehir içi kullanımında ideal, ikinci nesil elektrikli araçlarını sunuyor. Renault Trucks D ve D Wide Z.E. modelleri, Renault Trucks’ın Blainville-sur-Orne’de bulunan tesisinde üretilerek 2019 yılında piyasaya sunulacak. Renault Master Z.E. ise 2018 yılında satışa başlayacak. 

Renault Trucks Z.E. serisi, yük taşımacılığından atık toplamaya kadar her türlü şehir içi hizmet uygulamalarını kapsıyor. Renault Trucks, geçtiğimiz on yıl boyunca elektrikli araçlar için hazırlık yapıyordu. 

ŞEHİRLERE ELEKTROMOBİLİTE ÇÖZÜMÜ

Renault Trucks’a göre şehir içi taşımacılık alanında hava kirliliği ve gürültü sorunlarının kesin çözümü, elektromobilite oluyor. 

Renault Trucks Başkanı Bruno Bilin yaptığı açıklamada “On yıl önce elektrikli kamyonların şehir içinde hava kirliliğinin azaltılması için kullanımına önderlik ettik. Bugün ise performansı kanıtlanmış elektrikli araç serimizi sunuyoruz ve servis ağımızdaki uzmanlar elektromobiliteye geçiş konusunda müşterilerimize yardım etmek üzere hazır” açıklamasını yaptı.

ARAÇLARIN ÖZELLİKLERİ

Renault Trucks Master Z.E. Eylül 2018 tarihinde satışa sunulacak Eylül 2018 tarihinde piyasaya sunulacak, kısa mesafeli teslimatlar için ideal Renault Trucks Master Z.E., sıkı trafik kurallarına sahip şehir içi bölgelerine dahi erişim sağlıyor. Tamamen elektrikle çalışan bu aracın bataryası, altı saat içinde şarj ediliyor. Şehir içi teslimat ve atık toplama operasyonları için Renault Trucks D ve Renault Trucks D Wide Z.E. Renault Trucks D.Z.E’nin özel olarak tasarlanmış yeni 16 tonluk versiyonu, şehir içi ve sıcaklık kontrollü teslimatlar için ideal. 

Renault Trucks D Wide Z.E. ise daha etkili atık toplama operasyonları için 26 tonluk versiyonu ile sunulacak. Modellerin ikisi de 2019 yılının ikinci yarısında Renault Trucks’ın Blainville-sur-Orne, Fransa’da bulunan tesislerinde üretilecek. Orta ağırlıktaki hizmetler için kullanılacak Renault Trucks Z.E. aracı, kullanım ve batarya yapılandırmasına bağlı olarak 300 km’ye kadar mesafe kat edebilecek. Hızlı alçak akım şarj özelliği sayesinde Renault Trucks D.Z.E ve Renault Trucks D Wide Z.E. lityum-iyon bataryaları bir ila iki saat gibi kısa süreler içinde 150 kW Combo CCS konektör aracılığıyla şarj edilebiliyor. Bu durumda üç fazlı 380V 32A’lık bir endüstriyel elektrik prizi kullanımı yeterli oluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler