1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Renault’nun Avrupa’da elektrikli araç satışı 200 bine ulaştı

Renault’nun Avrupa’da elektrikli araç satışı 200 bine ulaştı

Enerji Günlüğü – Renault’nun, Avrupa ülkelerindeki elektrikli araç satışı sayısı 200 bine ulaştı. Renault, ilk olarak 2011 yılında lanse...

Renault’nun Avrupa’da elektrikli araç satışı 200 bine ulaştı

Enerji Günlüğü – Renault’nun, Avrupa ülkelerindeki elektrikli araç satışı sayısı 200 bine ulaştı. 

Renault, ilk olarak 2011 yılında lanse ettiği ürün gamıyla Avrupa’da 200 bin elektrikli araç satış rakamına ulaştı. Bu rakamın yarısı Fransa’da satıldı. Elektrikli araç satış rakamları, Renault markasını 4 yıldır pazarda ilk sıraya yerleştiriyor. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bugüne kadar gerçekleşen elektrikli araç satış rakamıysa yaklaşık 600 bin civarına. 

RENAULT ELEKTRİKLİ ÜRÜN GAMINI ZENGİNLEŞTİRECEK

Renault, 2018 yılında Avrupa’daki elektrikli araç satışlarını yüzde 36 oranında arttırdı. Renault Grubu Elektrikli Araç Kıdemli Başkan Yardımcısı Gilles Normand, “Bugün, Avrupa’da 200 binden fazla müşteri, elektrikli araçta Renault’yu tercih etti. Bu elbette, uzun bir yolculuğun sadece ilk adımıdır. Geçtiğimiz on yıl için elektrikli mobiliteyi herkes için kullanılabilir hale getirme hedefimiz vardı. Renault Grubu 2022 yılı itibariyle tüm satışlarının yüzde 10’unun elektrikli otomobil olmasını hedefliyor. Bunu başarmak için, bu tarih itibariyle ürün gamında sekiz elektrikli otomobil yer alacak” dedi.

Elektrikli arabalarda aralıksız devam eden yarış daha güçlü motor, daha hızlı şarj, daha uzun sürüş menzili ve tabi fiyat gibi olgular üzerinde odaklanıyor. Renault Grubu, elektrikli araç segmentindeki çalışmalarıyla ilgili bir milyar Euro yatırım yapmayı planlıyor. Bu çerçevede 2022’ye kadar yeni bir üretim tesisi, mevcut üretim kapasitesinin arttırılması, yeni nesil bir elektrikli motor geliştirilmesi gibi hedefler sıralanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler