1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Repsol, kamu payını Singapurlu Temasek’e sattı

Repsol, kamu payını Singapurlu Temasek’e sattı

Enerji Günlüğü - Singapur kökenli yatırım firması Temasek’ten yapılan açıklamada, firmanın İspanyol petrol ve gaz firması Repsol’e ait yüzde 5’lik...

Repsol, kamu payını Singapurlu Temasek’e sattı

Enerji Günlüğü - Singapur kökenli yatırım firması Temasek’ten yapılan açıklamada, firmanın İspanyol petrol ve gaz firması Repsol’e ait yüzde 5’lik bir kamu payını daha aldığı bildirildi. Bu satın alma öncesi Temasek’ in Repsol’de yüzde 1.25’lik payı bulunuyordu. Son satın alma ile Temasek şu anda yaklaşık olarak yüzde 6.3’ lük bir paya sahip oldu. Repsol Başkanı Antonio Brufau, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Temasek gibi prestijli ve önemli yatırımcıların hissedarlarımız arasında bulunmasından dolayı memnunuz. Bunun ayrıca firmanın yönetimi ve büyüme stratejisi için de hem destek vermesi hem de kabul görmesini temsil edecek.”

Temasek’ ın Yatırım bölümünden sorumlu olan Genel Müdürü Tay Suilan ise “Repsol’ daki yatırımımız ile yüksek kaliteye sahip ve büyüme odaklı bir firma içinde enerji sektörüne olan eğilimimizi derinleştirdik” dedi. Suilan sözlerine şöyle devam etti: “Enerji sektörü, Temasek’ in yatırım temalarından ikisi için yani ekonomiler arası transferi ve gelişen orta gelirli kesim için başarılı bir aracı oluyor. Enerji alanında iyi ve uzun vadeli yatırımlar için devam etmek istiyor ve Repsol’ un içinde bir yatırım şansı bulduğumuz için de memnunuz.”

 

SHELL’E SATIŞ BORCU YARI YARIYA DÜŞÜRMÜŞTÜ

Firma en son olarak, LNG varlıklarını Shell’ e 6.7 milyar dolar karşılığı sattığını duyurmuştu ve bu satış ile firmanın bilançosu güçlenmiş ve net borcunun da yarı yarıya düşürülmesi sağlanmıştı. Repsol, İspanya’nın köklü entegre petrol ve gaz firmalarından biri olarak faaliyetlerini petrol keşfi, üretimi, rafineri çalışmaları ve pazarlamada yapıyor. Merkezi Madrid’ de bulunan firmanın petrol ve gaz üretimiyle bunları keşif ve geliştirme alanında dünya çapında cezbedici ve değişik büyüme varlıkları bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler