1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Repsol rafineri üretimini Google teknolojisiyle artıracak

Repsol rafineri üretimini Google teknolojisiyle artıracak

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji şirketi Repsol, Tarragona petrol rafinerisinin verimliliğini artırmak için Google’ın verilerini ve yapay zeka...

Repsol rafineri üretimini Google teknolojisiyle artıracak

Enerji Günlüğü - İspanyol enerji şirketi Repsol, Tarragona petrol rafinerisinin verimliliğini artırmak için Google’ın verilerini ve yapay zeka araçlarını kullanacak.

İnternet arama motoru Google ve İspanyol enerji şirketi Repsol, petrol rafinerisi verimliliğini artırmak için işbirliğine gidiyor. Repsol, şirket maliyetlerini düşürmek ve marjları artırmak amacıyla, Google grubunun verilerini ve yapay zeka araçlarını rafinerilerinde kullanmaya hazırlanıyor. 

VARİL BAŞINA 30 SENT MARJ ARTIŞI

Repsol, İspanya'nın doğu kıyısındaki 120.000 varil kapasiteli Tarragona petrol rafinerisinin performansını optimize etmek için Google’ın makine öğrenim aracı Cloud ML’yi kullanacak. Google’ın teknolojisi, Tarragona'daki her birimin diğer işlevlerinin yanı sıra basınç, sıcaklık, akış ve işlem oranlarını ölçen yüzlerce değişkenin analizinde kullanılacak. Repsol, bunun tesislerdeki varil başına 30 sent kadar marjları artıracağını ve diğer beş rafinerisinde de teknolojileri kullanıma sunmayı planlıyor.

 
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler