1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Res Anatoila Kırklareli’de 70 MW’lık Elmacık RES kuracak

Res Anatoila Kırklareli’de 70 MW’lık Elmacık RES kuracak

Res Anatolia Holding A. Ş., Kırklareli’de 70 MW kapasiteli Elmacık Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Res Anatoila Kırklareli’de 70 MW’lık Elmacık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Res Anatolia Holding A. Ş., Kırklareli’de 70 MW kapasiteli Elmacık Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurup işletecek.

Kırklareli bölgesindeki 70 MW’lik rüzgar santrali bağlantı kapasitesi ihalesini -1.61 cent/kWh rekor teklifle kazanan Res Anatolia Holding A. Ş., santralin kurulumu için çalışmalara başladı. Şirket, proje ile ilgili çevre değerlendirme çalışmalarını sürdürüyor. 

150 milyon yatırımla Kırklareli İli, Kofçaz İlçesi, Taştepe, Terzidere, Kocayazı ve Elmacık Köyü, Merkez İlçesi Geçitağzı, Kuzulu ve Kadıköy Köyü sınırları içerisinde kurulacak olan santral yıllık 245.000.000,00 kWh elektrik enerjisi üretecek. Üretilen elektrik kumanda kontrol merkezi olarak adlandırılan tek bir noktaya iletilecek ve burada TEİAŞ Genel Müdürlüğü’nün OG (orta gerilim) seviyesine ayarlanarak Alarko DGKÇS TM bağlantı noktasından sisteme iletilecek.

TÜRBİN SAYISI AZALTILDI

Santral ilk projelendirildiğinde 40 adet türbinden oluşması öngörülmüştü. Ancak proje ile ilgili olarak Teknik Etkileşim Analizi görüşlerinin alınması sırasında MİT Başkanlığı türbin sayısının 20 ile sınırlandırılması ve söz konusu türbinlerin Mahya Dağı’nın tepe noktasını geçmemesi şartı getirdi. Bu nedenle santral 19 adet rüzgar türbininden oluşacak. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler