1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rick Perry gereksiz bulduğu Bakanlığa Bakan oldu

Rick Perry gereksiz bulduğu Bakanlığa Bakan oldu

Enerji Günlüğü - ABD'nin yeni Enerji Bakanı, Başkan adaylığı sırasında Enerji Bakanlığı'nın gereksiz olduğu propagandasını yapan Rick...

Rick Perry gereksiz bulduğu Bakanlığa Bakan oldu

Enerji Günlüğü - ABD'nin yeni Enerji Bakanı, Başkan adaylığı sırasında Enerji Bakanlığı'nın gereksiz olduğu propagandasını yapan Rick Perry oldu.

Donald Trump, üç dönem Texas Valiliği yapmış Rick Perry'yi yeni ABD Enerji Bakanı olarak seçti. 2012 Başkanlık seçimleri Cumhuriyetçi parti adayı olan Perry, adaylığı sürecinde Enerji Bakanlığı'nın gereksiz olduğunu ve Başkan olması halinde bu bakanlığı ortadan kaldıracağı propagandasını yapmıştı. Perry, “Gereksiz gördüğümüz kurumları, örneğin ticaret bakanlığı, eğitim ve enerji bakanlıklarını kapatacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Trump, seçimiyle ilgili yaptığı açıklamada, Perry'nin Teksas valisi olduğu dönemde enerji kaynaklarını ve altyapısını geliştirerek eyalette "uzun süreli bir büyüme ve refah dönemi" yarattığını belirterek, yönetiminin "Amerika'yı enerji alanında bağımsız hale getirmek ve yeni refah artışı sağlamak için ülkenin geniş doğal kaynak varlığını en iyi şekilde değerlendireceğini" ifade etti.

Üç dönem Texas Valiliği yapmış olan 66 yaşındaki Rick Perry fosil yakıtlara olan yakınlığı ve Türkiye karşıtlığı ile biliniyor. 2012 Başkanlık seçimleri Cumhuriyetçi parti aday tartışma programında Türkiye aleyhine sözler sarfetti, yardımların kesilmesini, Türkiye'nin Nato'dan çıkarılması gerektiği söyledi.

Rick Perry, en son Kuzey Dakota'dan geçen 1200km uzunluğunda petrol boru hattı yatırınımı yapan yatırım kuruluşu "Energy Access Partners" yönetim kurulu üyesi idi. Kuzey Dakota (North Dakota PipeLine NDPL) boru hattı, kızılderili bölgesinden geçtiği için ABD çevrecilerinin karşı gösterilerine sahne olmuştu. Rick Perry, çevre konularına duyarsız, küresel ısınma ve iklim değişikliği konularına uzak bir politika izlemesiyle biliniyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler