1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Rio+ 20 Sonrası Enerji ve Çevre İlişkileri Çalıştayı başladı

Rio+ 20 Sonrası Enerji ve Çevre İlişkileri Çalıştayı başladı

Enerji Günlüğü – Bugün başlayan Rio+ 20 Sonrası Enerji ve Çevre İlişkileri Çalıştayı”nda sürdürülebilir kalkınma, çevre ve enerji konuları...

Rio+ 20 Sonrası Enerji ve Çevre İlişkileri Çalıştayı başladı

Enerji Günlüğü – Bugün başlayan Rio+ 20 Sonrası Enerji ve Çevre İlişkileri Çalıştayı”nda sürdürülebilir kalkınma, çevre ve enerji konuları ele alınacak.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Rio+ 20 Sonrası Enerji ve Çevre İlişkileri Çalıştayı”nda tüm dünya ülkelerinin ortak gündemlerinden biri olan sürdürülebilir kalkınma, çevre ve enerji konuları ele alınıyor.

“Rio+20 Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı” sonrası dünyada ve Türkiye’de enerji görünümü, iklim değişikliği müzakereleri, fosil yakıt teşvikleri ve yenilenebilir enerji konularının tartışılacağı uluslararası çalıştaya, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Bratislava Bölge Merkezi uzmanları, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının önde gelen isimleri konuşmacı olarak katılıyor.

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde, 2012 yılında gerçekleşen ve sürdürülebilir kalkınmanın çeşitli yönleriyle ele alındığı Rio+20 Konferansı sonrasında, katılımcı devlet temsilcileri sürdürülebilir gelecek için yeni sorumluluklarla ülkelerine döndüler. Türkiye’de de bu bağlamda enerji ve çevre politikaları gözden geçirilerek, yeşil ve sürdürülebilir bir ekonomiye dayalı dönüşüm değişik platformlarda tartışılmaya başlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler