1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rio Tinto, Afrika’daki madeninde güneş ve rüzgar elektriği kullanacak

Rio Tinto, Afrika’daki madeninde güneş ve rüzgar elektriği kullanacak

Küresel madencilik şirketi Rio Tinto, Afrika ülkesi Madagaskar’da bulunan maden ocağının yıllık elektrik ihtiyacının %60’ını güneş ve rüzgardan karşılayacak.

Rio Tinto, Afrika’daki madeninde güneş ve rüzgar elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Küresel madencilik şirketi Rio Tinto, Afrika ülkesi Madagaskar’da bulunan maden ocağının yıllık elektrik ihtiyacının %60’ını güneş ve rüzgardan karşılayacak.

Anglo-Avustralyalı madencilik grubu Rio Tinto, CrossBoundary Energy (CBE) ile imzaladığı bir enerji satın alma anlaşması (PPA) kapsamında Güney Madagaskar'daki ilmenit madeninde güneş ve rüzgar enerjisi kullanacak.

20 yıllık anlaşma kapsamında CrossBoundary Energy, 8 MW'lık bir güneş santrali ve 8.25 MW'a kadar kapasiteye sahip bir lityum-iyon enerji depolama sistemine bağlı 12 MW'lık rüzgar santralinden oluşan bir hibrit santral inşa edecek ve işletecek. Güneş santralinin 2022 yılı başlarında, rüzgar santralinin de 2022 yılı sonlarında üretime başlaması planlanıyor. Hibrit santral, üretimin yüksek olduğu zamanlarda madenin elektrik ihtiyacının %100'ünü sağlayacak. Santral, işletmenin yıllık elektrik ihtiyacının %60'ını karşılayacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler