1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Rio Tinto, yılın ilk yarısında üretimini artırdı

Rio Tinto, yılın ilk yarısında üretimini artırdı

Enerji Günlüğü - Dünyanın ikinci büyük madencilik şirketi olan Rio Tinto, yılın ilk yarısında üretimini güçlü şekilde artırdığını bildirdi.İngiliz-Avustralya...

Rio Tinto, yılın ilk yarısında üretimini artırdı

Enerji Günlüğü - Dünyanın ikinci büyük madencilik şirketi olan Rio Tinto, yılın ilk yarısında üretimini güçlü şekilde artırdığını bildirdi.

İngiliz-Avustralya çok uluslu metal ve maden ortaklığı olan Rio Tinto Group yılın ilk yarısında demir, bakır, kok kömürü ve termal kömür üretimini artırdı. Alüminyum üretimi ise değişim göstermedi.

Rio Tinto yılın ilk yarısında bakır madeni üretimini yüzde 23 artırarak 323 bin tona, kok kömürü üretimi yüzde 9 artırarak 3,9 milyon tona ve termal kömür üretimini yüzde 2 artırarak 13,5 milyon tona çıkardı.

Aynı dönemde boksit üretimi yüzde 2 düşüşle 20,2 milyon ton olurken, alüminyum üretimi değişim göstermeyerek 1 milyon 671 bin ton seviyesinde gerçekleşti.

İkinci çeyrekte ise bakır madeni üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 ve 2014 ilk çeyreğe göre yüzde 4 artarak 164,8 bin ton oldu.

Demir cevheri üretimi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak 139,5 milyon ton olarak gerçekleşti. Satışlar ise, yüzde 20 artışla 142,4 milyon tona yükseldi.

Demir cevheri üretimi 2. çeyrekte ise 73,1 milyon ton ile bir önceki çeyreğe göre yüzde 10 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttı.

Önceki ve Sonraki Haberler