1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rio Tinto’nun Sırbistan’daki lityum projesi protesto edildi

Rio Tinto’nun Sırbistan’daki lityum projesi protesto edildi

Rio Tinto’nun Sırbistan’da elektrikli otomobil aküleri için önemli bir bileşen olan lityum madencilik planları protesto edildi.

Rio Tinto’nun Sırbistan’daki lityum projesi protesto edildi

Enerji Günlüğü - Rio Tinto’nun Sırbistan’da elektrikli otomobil aküleri için önemli bir bileşen olan lityum madencilik planları protesto edildi.

Sırbistan hükümetinin dünyanın en büyük metal ve madencilik şirketlerinden biri olan Rio Tinto’nun lityum çıkarmasına izin verme planına yönelik öfke artıyor. Hafta sonu binlerce gösterici Sırbistan genelinde ana yolları trafiğe kapatarak protesto gösterileri düzenledi. Eylemciler, hükümet karşıtı slogan atarak otoyol ve köprüleri kapattı. Aleksandar Vučić hükümeti yasadışı arazi tahsislerine zemin hazırlamak ve çevresel kaygıları görmezden gelmekle suçlanıyor. 

İngiltere-Avustralya merkezli çokuluslu madencilik şirketi Rio Tinto, 2006 yılında ülkenin batısındaki Loznica kasabası çevresinde, önemli miktarda lityum buldu. Şirket lityum çıkarma çalışmalarına başlamak için eyaletten son onayı bekliyor. Şirket, projeye 2.4 milyar dolar (2.12 milyar euro) yatırım yapmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler