1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Rivian’ın elektrikli kamyoneti ABD’de kiralanabilecek

Rivian’ın elektrikli kamyoneti ABD’de kiralanabilecek

Rivian, talebin devamlılığı nedeniyle elektrikli araç üretim tahminini bu yıl için 2 bin araç artırarak 54 bin adede yükseltti. 

Rivian’ın elektrikli kamyoneti ABD’de kiralanabilecek

Enerji Günlüğü - ABD merkezli otomotiv şirketi Rivian Automotive, R1T elektrikli kamyonetinin belirli ABD eyaletlerindeki müşteriler için finansal kiralama hizmeti sunmaya başladığını duyurdu. Kaliforniya, New York, Florida ve Teksas gibi eyaletlerde kullanıma sunulan bu seçenek, Rivian’ın rakibi Tesla'nın, R1T ile benzer bir araç olan Cybertruck'ın piyasaya sürülmesine günler kala geldi. 

Elektrikli araç satın alanlara sağlanan 7.500 dolarlık federal vergi kredisi, araç kiralamayı tercih eden insanlar için de geçerli olmasıyla talebi artırıcı bir etkiye sahip. Elektrikli araç pazarının geneline bakıldığındaysa, yüksek faiz oranlarının elektrikli araçlara olan talebi negatif etkilediği ve bazı elektrikli araç üreticilerinin üretim hedeflerini aşağı yönlü güncellediği bir ortamda Rivian bu ay başında, talebin devamlılığı nedeniyle yılın tamamı için üretim tahminini 2.000 araç artırarak 54.000 adede yükseltmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler