1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Rize Belediyesi yap işlet devret modeliyle HES kurduracak

Rize Belediyesi yap işlet devret modeliyle HES kurduracak

Rize Belediyesi, yap işlet devret modeliyle hidroelektrik santrali (HES) kurdurtmak amacıyla ihale açtı. 19 Ekim 2023'te yapılacak ihaleyi kazanacak istekli, kuracağı HES'i 30 yıl işletecek.

Rize Belediyesi yap işlet devret modeliyle HES kurduracak

Enerji Günlüğü - Rize Belediyesi, 30 yıl boyunca işletmeye vermek üzere HES inşa ettirmek amacıyla ihale yapacak.

Rize Belediyesi Başkanlığı, Dağbaşı-Hamzabey depoları arası (349kW) ile Dağsu Maslak (DM-1.143kW) su deposu hidroelektrik üretim santrali (HES) projelerinin uygulanması ve yapımı işini, HES tesisi yapımı ve elektrik satışının brüt gelirinin %10’undan az olmamak kaydıyla 30 yılı geçmemek üzere işletilmesi işleri için ihale yapacak. 

İhale 19 Ekim 2023 günü saat 15.00’te Rize Belediyesi Encümen Toplantı Salonunda, Belediye Encümen’i huzurunda yapılacak.

İhale konusu işin muhammen bedeli 55.457.842,48 lira olarak belirlendi. İstekilerin, ihaleye katılmak için tahmin edilen üretilecek yıllık elektrik bedeli üzerinden hesaplanan 584.057,37 lirayı geçici teminat olarak yatırması gerekecek. 

Tekliflerin en geç ihale günü, ihale saatine kadar Rize Belediyesi, Mali Hizmetler Müdürlüğü Taşınmaz Servisine elden teslim edilmesi ya da iadeli taahhütlü postayla ulaştırılması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler