1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Rize`de 9 MW`lık Ambarlık I-II HES kurulacak

Rize`de 9 MW`lık Ambarlık I-II HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Ambarlık Elektrik, Rize'de 9 MW kurulu gücünde Ambarlık I-II HES kuracak.Ambarlık Elek. Ürt. Dağ. Paz. San. ve Tic. A.Ş. tarafından...

Rize`de 9 MW`lık Ambarlık I-II HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Ambarlık Elektrik, Rize'de 9 MW kurulu gücünde Ambarlık I-II HES kuracak.

Ambarlık Elek. Ürt. Dağ. Paz. San. ve Tic. A.Ş. tarafından Rize ili, Merkez ilçesi Taşlıdere havzasının akış yukarı bölümünde, Salarha ve Paşaçur Dereleri üzerinde Ambarlık I-II Regülâtörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulması planlanıyor.

Ambarlık I-II Regülatörü ve HES'te yılda toplam 32,342 GWh elektrik üretilmesi planlanıyor.

PROJEYE ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ

Şirketin daha önce hazırladığı projenin ÇED Olumlu kararının iptali için Rize İdare Mahkemesi’ne açılan davanın iptal kararı ile sonuçlanması üzerine şirket mahkeme Kararında belirtilen eksiklikleri içerecek ve giderecek şekilde yeni bir ÇED Raporu hazırladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, hazırlanan bu yeni ÇED Raproru'na ÇED Olumlu kararı verildiği duyuruldu.

Bakanlık tarafından 'ÇED Olumlu' kararı verilen projenin Rize Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması ve ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de Rize Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler