1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Rize`nin çöpü Trabzon’da elektriğe dönüşecek!

Rize`nin çöpü Trabzon’da elektriğe dönüşecek!

Enerji Günlüğü - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Rize Katı Atık Birliği’nce toplanan çöplerden enerji elde edecek sistemle ilgili görüşmek üzere...

Rize`nin çöpü Trabzon’da elektriğe dönüşecek!

Enerji Günlüğü - Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Rize Katı Atık Birliği’nce toplanan çöplerden enerji elde edecek sistemle ilgili görüşmek üzere Heksagon Katı Atık Şirketi yöneticilerini kabul ederek görüştü. Vali Kızılcık, daha önce de sistemi kurmak isteyen Rus firma yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirmişti. Heksagon Atık Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Altun ve beraberindeki heyeti makamında kabul eden Vali Kızılcık, “Sürdürülebilir şehirler oluşturma noktasında şehrimizin marka bir şehir haline gelmesi için çabalarımız tüm hızıyla sürüyor. Trabzon ve Rize illerinin oluşturduğu katı atık birliği marifetiyle katı atıkların enerjiye dönüştürülmesine yönelik üretim tesisinin ilimize kurulması için görüşmeler devam ediyor. Bu çerçevede daha önce Rus İşadamı Boris Yurchenko ve beraberindeki heyetle görüşmüştük. Şimdi de Heksagon şirketinin yetkilileri geldi. Bu konudaki projelerini bizlere sundular. Olumlu gelişmeler yaşanıyor. Katı Atık Birliği olarak biz bu alanda en uygun bulduğumuz projenin gerçekleşmesini sağlayarak bölgemizin çöplerinden enerji elde edeceğiz. Bu proje hem bölgemiz hem de ülkemiz adına çok önemli bir adımdır” dedi.

Heksagon Katı Atık Yönetimi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hakan Alkan ise “Toplanan kentsel katı atıkların azami oranda değerlendirilmesi, enerji kazanmak üzere bir geri dönüşüm ve kazanım tesisine aktarılması gerektiği görüşündeyiz. Heksagon Katı Atık Şirketi olarak katı atık materyalleri toplamak, taşımak, işleyerek kullanışlı hale getirmek, elektrik - ısıl enerji ve organik gübre üretmek üzere yola çıktık. Bunun için Trabzon’a geldik. Bu konuda bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler