1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Rizesu Yap-İş`ten Rize`ye 1,57 MW`lık HES

Rizesu Yap-İş`ten Rize`ye 1,57 MW`lık HES

Enerji Günlüğü - Rizesu Yap-İş, Rize'de 1,57 MW'lık Andon Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.Rize İdare Mahkemesi tarafından 2014 yılında 9 ilçe...

Rizesu Yap-İş`ten Rize`ye 1,57 MW`lık HES

Enerji Günlüğü - Rizesu Yap-İş, Rize'de 1,57 MW'lık Andon Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.

Rize İdare Mahkemesi tarafından 2014 yılında 9 ilçe ve 26 köyün içme suyu ihtiyacının karşılandığı su tesisleri bünyesinde yapılmak istendiği için iptal kararı verilen Andon HES projesi ile ilgili yeniden ÇED Süreci başladı.

Rize ili Yerel Yönetimler Andon İçmesuyu Tesisleri Yapma Ve İşleme Birliği (Rizesu Yap-İş) tarafından, Rize ili, Merkez ilçesi, Andon Bölgesinde mevcutta bulunan Rize Andon İçmesuyu Arıtma Tesisi bünyesinde 1,57 MW kapasiteli Rize ANDON Hidroelektrik Santrali kurulması planlanıyor.

892.000 TL proje bedeli ile yapılması planlanan Santralden 11,66 GWh sekonder enerji üretilmesi öngörülüyor. Projenin ekonomik ömrü yaklaşık 20 yıl olarak planlanıyor.

Proje kapsamında arıtma tesisi bünyesinde bulunan 7.80 m yüksekliğinde enerji kırıcı yapı olan bina içerisinde 0,52 MWm ve 0,67 MWm kapasiteye sahip iki türbinin yer aldığı Santral Binası-1, yine arıtma tesisi bünyesinde su dağıtımına yönelik olarak mevcutta yapılı bulunan Maslak Binasında 1 MWm gücünde bir adet türbin 9.75 m yüksekliğinde Santral Binası-2 olarak işletmeye alınacak. Su alma yapıları ve isale hatları için hali hazırda mevcut yapılar bulunuyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili Rize Valiliği'ne sunulan Çevresel Etki Değerlendirmesi dosyasının incelenip uygun bulunarak projeye ilişkin ÇED sürecinin başladığı duyuruldu.

RİZE'DE HES PROJESİNE İPTAL

Önceki ve Sonraki Haberler