1. HABERLER

  2. PETROL

  3. RK: Milan Petrol, PO ve TP rekabeti sınırlamadı

RK: Milan Petrol, PO ve TP rekabeti sınırlamadı

RK: Milan Petrol, PO ve TP rekabeti sınırlamadıEnerji Günlüğü – Anadolu LPG ve Akaryakıt SİAD’nin Petrol Ofisi, Milan Petrol ve Türkiye Petrolleri’ne...

RK: Milan Petrol, PO ve TP rekabeti sınırlamadı

RK: Milan Petrol, PO ve TP rekabeti sınırlamadı

Enerji Günlüğü – Anadolu LPG ve Akaryakıt SİAD’nin Petrol Ofisi, Milan Petrol ve Türkiye Petrolleri’ne sözleşme serbestisini ve rekabeti haksız olarak sınırladığı iddiasıyla açtığı davada cezaya gerek görülmedi.

Anadolu LPG ve Akaryakıt Sanayicileri ve İş Adamları Derneği tarafından, Petrol Ofisi AŞ, Milan Petrol San. Tic. AŞ ve TP Petrol Dağıtım AŞ’nin, intifa hakkını kötüye kullanmak suretiyle bayilerinin kendileri veya kendilerinin göstereceği LPG dağıtım şirketleri dışında kalan şirketlerden otogaz LPG tedarikini engelleyerek sözleşme serbestisini ve rekabeti haksız olarak sınırladığı iddiasıyla açtığı davada Rekabet Kurulu herhangi bir ihlal olmadığına karar verdi.

RK’dan yapılan açıklamada yürütülen soruşturmayla ilgili toplanan delillere, yazılı savunmalara ve incelenen dosya kapsamına göre; Petrol Ofisi AŞ, Milan Petrol San. Tic. AŞ ve TP Petrol Dağıtım AŞ’nin rekabeti önleyici faaliyette bulunmadıkları ve adı geçen teşebbüslere idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığına, oybirliği karar verildiği, aynı zamanda gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolunun açık olduğu ifade edildi.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler