1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. RK’da e-scooter şirketi Martı’ya soruşturma

RK’da e-scooter şirketi Martı’ya soruşturma

RK, Martı’ya rakiplerini dışlayıcı faaliyetlerde bulunduğu ve piyasadaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddialarıyla başlattığı araştırmada yeterli bulgu elde ettiğini bildirdi.

RK’da e-scooter şirketi Martı’ya soruşturma

Enerji Günlüğü -  Elektrikli scooter şirketi Martı’nın piyasadaki hakim durumunu kötüye kullanıp kullanmadığını belirlemek için soruşturma açılacak. 

Rekabet Kurumu (RK), elektrikli scooter şirketi Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, “Martı İleri Teknoloji A.Ş.’nin ilgili ürün pazarında hâkim durumda bulunduğu ve rakipleri üzerinde dışlayıcı eylemleri ile hâkim durumunu kötüye kullanmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasına yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 21.07.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4.ve 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak; Martı İleri Teknoloji A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 22-33/527-M sayı ile karar verdi” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler