1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. RMM Madencilik, Kayseri’deki kömür tesisinde kapasite arttıracak

RMM Madencilik, Kayseri’deki kömür tesisinde kapasite arttıracak

RMM Madencilik, Kayseri’deki entegre tesisinde Kömür Eleme-Paketleme ve Kurutma Tesisinin kapasitesini arttırarak yılda 120.000 tondan 450.000 ton/yıla çıkaracak.

RMM Madencilik, Kayseri’deki kömür tesisinde kapasite arttıracak

Enerji Günlüğü - Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde işletilmekte olan entegre tesiste kömür eleme, paketleme ve kurutma ünitesinin kapasitesi arttırılarak yılda 450.00 tona çıkarılacak.

RMM Madencilik tarafından Kayseri İli, Yeşilhisar İlçesinde işletilmekte olan entegre tesis alanında kömür eleme-paketleme tesisinin kapasitesinde artış yapılması planlanıyor. “Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanım Tesisi, Kömür Eleme- Paketleme Tesisi ve Çinko Kalsine Tesisi” faaliyet alanında mevcut durumda yılda 120.000 ton kapasiteli Kömür Eleme-Paketleme ve Kurutma faaliyeti yapılmakta. 

Proje kapsamında mevcutta 120.000 ton/yıl üretim yapılan Kömür Eleme ve Paketleme Tesisi’nin kapasitesi 450.000 ton/yıla çıkarılması planlanıyor. 

Yurt dışından tesis alanına ithal olarak vagonlarla gelecek olan kömür, ilk olarak stok sahasına boşaltılacak. Stok sahasına boşaltılan kömür daha sonra kepçe (yükleyici) vasıtası ile bunkere aktarılacak. Bunkerden eleklere gelen kömür istenilen (talebe göre) ebatlarda 0-10mm, 10-30mm, 30-60mm, 30-70mm ve 70mm üzeri olarak sınıflandırılacak. Sınıflandırılan malzemenin alınan siparişe ve talebe göre bir kısmı (yaklaşık %10- 20) proje alanı içerisinde firmaya ait olan Çinko Kalsine Tesisinde kırma ve kurutma işlemine tabi tutulacak. 

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler