1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. RNC Avrasya, depolamalı rüzgar santrali kuracak

RNC Avrasya, depolamalı rüzgar santrali kuracak

Afyonkarahisar ve Uşak il sınırları içinde depolamalı rüzgar enerji santrali kurulacak. RNC Avrasya Enerji, 100 MW’lık santral ve depolama tesisi için 1 milyar 300 bin lira yatırım yapacak.

RNC Avrasya, depolamalı rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü - RNC Avrasya Enerji, 1 milyar 300 bin TL yatırımla Afyonkarahisar ve Uşak il sınırları içinde 100 MW kapasiteli depolamalı rüzgar enerji santrali kuracak.  

RNC Avrasya Enerji Tedarik Depolama Ticaret A.Ş. tarafından Afyonkarahisar ili Sinanpaşa ilçesi ile Uşak ili Banaz ilçesi sınırları içerisinde 100 MW kurulu gücünde Sinanpaşa Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve yine aynı kapasitede Elektrik Depolama Tesisi kurulması planlanıyor. 

1 milyar 300 bin lira değerindeki proje kapsamında kurulacak rüzgar enerji santralinde 29 adet rüzgar türbini kullanılacak. Ayrıca, Lityum-İyon türünde batarya kullanılarak 100 MWh kapasiteli bir elektrik depolama tesisi de kurulacak. 

Santralde yılda 400 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek enerjinin üretim barasından şalt merkezine oradan da 154 kV ~10 km 1272 MCM EİH ile 154 kV Uşak RES TM'ye bağlanması planlanmakta olup gerektiğinde şebekeye geri verilmek üzere Elektrik Depolama Tesisine aktarılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler