1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Rolandis: Kıbrıs`ta çözüm enerjisiz olmaz

Rolandis: Kıbrıs`ta çözüm enerjisiz olmaz

Enerji Günlüğü - Kıbrıs Rum Kesimi eski dışişleri bakanlarından Nikos Rolandis, bölgedeki zengin enerji kaynakları konu dışında tutularak Ada'da kalıcı...

Rolandis: Kıbrıs`ta çözüm enerjisiz olmaz

Enerji Günlüğü - Kıbrıs Rum Kesimi eski dışişleri bakanlarından Nikos Rolandis, bölgedeki zengin enerji kaynakları konu dışında tutularak Ada'da kalıcı bir çözüme varılamayacağını söyledi.

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kıbrıs Rum Yönetimi eski dışişleri bakanlarından Nikos Rolandis, Ada'da kalıcı bir çözüm dair pek bir umut taşımadığını ifade etti.

Buna rağmen yine de bir çözüm şans bulunduğunu belirten Rolandis, petrol ve doğalgazın büyük bir değer olduğuna işaret ederek Kıbrıs sorunu çözülürken bu konunun göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Rolandis "Elinizde çok büyük değer bulunuyorsa bunu kolayca bir kenara koyup, sorunun geri kalanını çözemezsiniz. Bununla ne yapacaksınız? Bir 40 yıl daha, bu kez doğalgaz ve petrol mü tartışacaksınız?"

Nikos Rolandis, Ortak Açıklama’da tartışılan egemenlik, vatandaşlık ve uluslararası temsiliyet konularının, çözümü kolay konular olduğunu savundu.

Önceki ve Sonraki Haberler