1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rolls-Royce, hibrit-elektrikli uçuşun ilk adımını tamamladı 

Rolls-Royce, hibrit-elektrikli uçuşun ilk adımını tamamladı 

Rolls-Royce, hibrit-elektrikli uçuşlar için geliştirdiği yeni küçük gaz türbininin ilk yakıt testini gerçekleştirdi. 

Rolls-Royce, hibrit-elektrikli uçuşun ilk adımını tamamladı 

Enerji Günlüğü - Rolls-Royce'un hibrit-elektrikli uçuşlara güç sağlamak üzere özel olarak geliştirdiği yeni küçük gaz türbininin ilk yakıt testini tamamladı.

Tamamen elektrikli ve hibrit elektrikli uygulamalar için entegre güç ve tahrik sistemleri geliştiren Rolls-Royce, Yeni Nesil Hava Ulaşımı pazarı için tamamen elektrikli ve hibrit elektrikli güç ve tahrik sistemleri geliştirme çalışmaları yürütüyor. Son olarak Rolls-Royce'un hibrit-elektrikli uçuşlara güç sağlamak üzere özel olarak geliştirdiği yeni küçük gaz türbini ilk yakıt testini tamamladı. Motor, ultra düşük emisyonlar üreten yeni yanma teknolojisi kullanılarak tasarlandı. Elde edilen bu önemli başarı, hafif bir turbojeneratör sistemine entegre edilecek olan kompakt, yoğun güç türbinin etkinliğini hayata geçiriyor.

Rolls-Royce Electrical Müşteri Dirktörü Matheu Parr konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu testin başarıyla gerçekleştirilmesinin iki yıl gibi kısa bir süre içinde olduğunu belirterek, “Turbojeneratör sistemi, elektrikli uçuşun desteklendiği rotaların genişletilebilmesi ve daha fazla yolcunun düşük ya da potansiyel olarak net sıfır emisyonlu uçaklarla seyahat edebilmesi anlamına geliyor” dedi.

ELEKTRİKLİ UÇAKLAR DAHA UZUN MENZİLLİ UÇABİLECEK

Turbojeneratör sistemi, Rolls-Royce'un elektrikli tahrik portföyünün tamamlayıcısı niteliğinde olacak. Bu sistem ayrıca 500 kW ile 1.200 kW arasında ölçeklenebilir güç sunan yerleşik bir güç kaynağı sağlayarak sürdürülebilir havacılık yakıtlarıyla ve sonrasında da hidrojen yakma yoluyla daha uzun menzilli uçuşları mümkün kılacak. Bu sayede, elektrikli bataryaya sahip uçaklar daha uzun menzilli uçuşlar gerçekleştirebilecek ve yeni rotalara yolculuğun önü açılacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler