1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rolls-Royce İngiltere’de mini nükleer reaktörler geliştirecek

Rolls-Royce İngiltere’de mini nükleer reaktörler geliştirecek

Rolls-Royce, İngiltere’nin net sıfır karbon hedefine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla ülkede düşük maliyetli, düşük karbonlu mini nükleer reaktörler üretecek.

Rolls-Royce İngiltere’de mini nükleer reaktörler geliştirecek

Enerji Günlüğü - Rolls-Royce, İngiltere’nin net sıfır karbon hedefine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla ülkede düşük maliyetli, düşük karbonlu mini nükleer reaktörler üretecek.

İngiliz enerji teknolojileri üreticisi Rolls-Royce Holdings Plc, İngiltere'de ülkenin net sıfır taahhütlerini yerine getirmesini sağlayacak küçük modüler nükleer reaktörler (SMR'ler) yapmayı planlıyor. Şirket SMR adı verilen bu gelecek nesil düşük maliyetli, düşük karbonlu nükleer enerji teknolojisini geliştirmek için 617 milyon dolar finansman aldığını açıkladı.

Rolls-Royce Group, BNF Resources UK Limited ve Exelon Generation Limited yeni kurulan Rolls-Royce Küçük Modüler Reaktör (Rolls-Royce SMR) şirketine üç yıllık bir sürede 195 milyon sterlin yatırım yapacaklar. Böylece şirket İngiltere Araştırma ve İnovasyon fonundan ayrılan 210 milyon sterlinlik devlet bütçesine de erişebilecek.

SMR'ler Birleşik Krallık'ta üretilecek ve dünya çapındaki müşterilere ihraç edilecek.

EÜAŞ İLE ANLAŞMA İMZALANMIŞTI

Rolls-Royce ile Elektrik Üretim AŞ’nin yurt dışında faaliyet gösteren şirketi EUAS International ICC, SMR’lerin teknik, ekonomik ve hukuki uygulanabilirliği ile birlikte üretim imkânlarını değerlendirmek üzere geçen yıl bir mutabakat zaptı imzalamıştı.

SMR’ler özellikle elektrik iletim şebekesi kapasitesi küçük olan ülkeler için önemli bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Ayrıca, su kaynaklarının tükenmesi ve enerji verimliliği sorunlarına karşı deniz suyu desalinasyonu ve ısı kojenerasyonu imkanlarına sahip olduklarından, yenileşimci tasarımlara sahip sistemle modüler tasarımları sayesinde daha az elektromekanik ekipmana ve borulamaya ihtiyaç duyuyorlar ve pasif (harici elektrik gücüne ihtiyaç duymadan çalışan) sistemleri sayesinde reaktör kaza olasılığını önemli ölçüde azaltıyorlar.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler