1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Rolls-Royce’dan anahtar teslim mikro şebeke hizmeti

Rolls-Royce’dan anahtar teslim mikro şebeke hizmeti

Alman enerji çözümleri teknolojileri üreten Rolls-Royce, Ocak ayında satın aldığı Berlin merkezli start-up Qinous'u Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezi'ne dönüştürüyor. 

Rolls-Royce’dan anahtar teslim mikro şebeke hizmeti

Enerji Günlüğü - Alman enerji çözümleri teknolojileri üreten Rolls-Royce, Ocak ayında satın aldığı Berlin merkezli start-up Qinous'u Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezi'ne dönüştürüyor. 

Alman enerji çözüm teknolojileri şirketi Rolls-Royce Power Systems, Ocak ayında Berlin Merkezli elektrik depolama start-up şirketi  Qinous’un %73,1 seviyesindeki çoğunluk hissesini satın almıştı. Karbonsuzlaştırma ve ekonomik verimliliğe odaklanan Almanya merkezli Rolls-Royce şimdi Qinous’u Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezi'ne dönüştürüyor. Berlin merkezli start-up’ ın adının Haziran 2020'de Rolls-Royce Solutions Berlin GmbH olarak değiştirilmesi ve aynı zamanda bir Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezi'ni kapsayacak şekilde genişletilmesi, Rolls-Royce’ un dağıtılmış enerji sistemlerine daha da fazla yatırım yaptığını gösteriyor.  

MÜŞTERİLERE KAPSAMLI BİR ÇÖZÜM PORTFOYÜ SUNULUYOR

Rolls-Royce Güç Sistemleri CEO'su Andreas Schell konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Sunduğu çözümlerle, Berlin'deki Mikro Şebeke Yetkinlik Merkezimiz enerji sistemlerinin karbonsuzlaştırılmasına büyük bir katkıda bulunuyor ve şu andan itibaren müşterilerimize kapsamlı bir çözüm portfoyü sunuyor. Söz konusu portföy, basit depolama çözümlerinden, batarya depolamayı yenilenebilir enerji sistemleri ve dizel veya gaz jeneratör setleriyle akıllı bir şekilde birleştiren karmaşık mikro şebekelere kadar çeşitlilik gösteriyor. Mikro şebekelerin çevre dostu, yüksek verimli güç kaynağı sistemleri için optimum çözümler arasında olduğuna inanıyoruz. Qinous ile mikro şebeke uzmanlığımızı genişletiyor ve start-up dinamiklerini büyük bir şirketler grubu güvencesi ve güvenilirliği ile birleştiriyoruz.” 

ANAHTAR TESLİM MİKRO ŞEBEKELER

Yeni yetkinlik merkezinin portföyü, kamu elektrik şebekesine bağlı veya tamamıyla bağımsız enerji besleme sistemlerini içeriyor. Güç Üretimi İş Birimi'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Andreas Görtz konu ile ilgili görüşlerini "Mikro şebekeler dağıtılmış güç üretimine yönelik ürün ve çözüm portföyümüzü tamamlıyor. Batarya depolama ve akıllı elektronik denetim sistemlerinden dizel veya gaz jeneratör setlerine kadar geniş bir ürün yelpazesi dikkate alındığında, sadece MTU ürün yelpazesine ilişkin bir modül tedarikçisi değiliz. Müşterilerimize güneş ve rüzgâr enerjisi üretimi gibi bileşenlere özel hazırlanmış çözümler de sunuyoruz.” sözleriyle dile getirdi.

ALMAN MALI BATARYA KONTEYNERLERİ

Rolls-Royce, Ruhstorf kasabasındaki Bavyera tesisinde üretilecek batarya depolama sistemleri portföyünü büyütüyor. Depolama çözümleri 40 kVA ila 2.000 kVA arasında değişiklik gösterirken, kapasiteleri ise 50 kWh ile 2.600 kWh arasında değişiyor. MTU markalı ürünler 20’ lik ve 40’ lık konteynerler şeklinde sunulurken, kompakt versiyonlar halinde de üretiliyor. Ölçeklenebilir ürünler, müşterilerin performans ve kapasite gereksinimlerini karşılamak üzere esnek bir şekilde uyarlanmalarına olanak tanıyor. Mikro şebekelerin temel bir bileşen olan batarya depolama alanı, ayrıca güneş enerjisi parklarında şebeke stabilizasyonunun sağlanmasına yönelik entegre bir ekipman veya elektrikli araçlara yönelik şarj altyapısı olarak da kullanılıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler