1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Rolls-Royce’ta elektrik işlerine Rob Watson bakacak

Rolls-Royce’ta elektrik işlerine Rob Watson bakacak

İngiliz endüstri devi Rolls-Royce’ta elektrik bölümü yönetici ekibinin Başkanlığına Rob Watson atandı.

Rolls-Royce’ta elektrik işlerine Rob Watson bakacak

Enerji Günlüğü - Rolls-Royce’ta elektrik bölümü yönetici ekibinin Başkanlığına Rob Watson atandı. 

Rolls Royce’ta elektrik işleri alanında üst düzey bir yönetici ataması gerçekleştirildi. Rob Watson, elektrik bölümü başkanlığı görevine getirildi. Ekim 2017'den beri Elektrik Bölümünün yöneticiliğini üstlenen Rob Watson, Rolls-Royce’taki on yılı aşkın kariyeri boyunca grup genelinde çeşitli üst düzey görevlerde bulundu. 

rob-watson-rolls-royce.pngRob Watson’ın yeni görevi, Rolls-Royce’un 2022 yılı itibarıyla SMR ve diğer üç biriminin yanı sıra Elektrik Bölümün’de malî tabloların da ayrı bir kalem olarak raporlayacağını duyurmasının ardından açıklandı. 

Rolls-Royce Elektrik Bölümü, havacılık müşterilerine elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçakları için tahrik sistemleri sunuyor. Kısa mesafe (commuter) uçaklarına yönelik tamamen elektrikli tahrik sistemlerini de envanterine kattığını duyuran Rolls-Royce Elektrik Bölümü, 2021 yılında Vertical Aerospace, Eve ve Tecnam ile ortaklıklar yaptığını duyurmuştu. Şirket 2021 yılı içerisinde Spirit of Innovation ile dünyanın en hızlı tamamen elektrikli uçağı için hız rekoru denemesinde bulundu. Rekor henüz resmi olarak onaylanmış değil. 

Rolls-Royce CEO’su Warren East, Rob Watson’ın, Rolls-Royce’un net sıfır karbon stratejisine geçiş sürecinde Rolls-Royce Elektrik Bölümü’nün kurulmasında önemli bir rol oynadığını belirtti. East, “Gelişmiş hava hareketliliği pazarlarına yön veren bölümümüzün yönetim ekibine atanan Watson’a yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler