1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya açık deniz platformu Ana’nın kurulumunu tamamladı

Romanya açık deniz platformu Ana’nın kurulumunu tamamladı

Black Sea SA şirketi, açık deniz platformu Ana’nın inşasını tamamladı ve Romanya karasularında kurulumunu yaptı. 

Romanya açık deniz platformu Ana’nın kurulumunu tamamladı

Enerji Günlüğü - Black Sea SA şirketi, açık deniz platformu Ana’nın inşasını tamamladı ve Romanya karasularında kurulumunu yaptı. 

Black Sea Oil & Gas SA, Romanya’nın ilk açık deniz platformu Ana’nın inşasını tamamladı ve ülke kıyılarından 120km açıkta, kurulumunu yaptı. Ana Platformu, Romanya’nın Midia Gaz Geliştirme Projesi (MGG) kapsamında Kasım 2021’de başlatılacak olan sondaj çalışmalarını yapacak. 

Ana Platformu Romanya’da son 30 yılda inşa edilen ilk açık deniz sondaj platformu oldu. 3 adet su üstü güvertesi olan 3.000 tonluk tesis; Ana ve Doina gaz rezervlerinden gelen gazı toplayıp ölçümlemelerini yapıyor ve 121 km’si denizaltında, 4,5km’si de karada olan boru hattıyla Dobruca’ya bağlı Köstence bölgesindeki gaz arıtma tesisine teslim ediyor. İnsansız bir tesis olan Ana Platformu, asgari donanımla kuruldu. 

MGG Projesi, Doina sahasında bir denizaltı kuyusu ile Ana sahasında 4 platform kuyusunu kapsıyor. Doina kuyusunun üzerinde bir de denizaltı gaz üretim tesisi bulunuyor. Doina denizaltı gaz üretim tesisi, 18 km’lik bir boru hattıyla insansız Ana Platformuna bağlanacak. Son gelişmelerle beraber, MGG Projesinin tamamlanma oranı %70’e ulaştı. 

Carlyle International Energy Partners ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'na ait olan Black Sea Oil & Gas SA şirketi, MGG Projesinin %70 hisseyle işletmeciliğini yapıyor. Diğer hissedarlar ise %20 hisseyle Petro Ventures Resources SRL ve %10 hisseyle Gas Plus Dacia SRL şirketleri.

Önceki ve Sonraki Haberler