1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya BRUA Doğal Gaz Boru Hattı kurulumuna başladı

Romanya BRUA Doğal Gaz Boru Hattı kurulumuna başladı

Enerji Günlüğü - Romanya Doğu Avrupa’nın önemli enerji projelerinden biri olan BRUA Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin ilk aşamasının kurulumuna başladı.Romanya...

Romanya BRUA Doğal Gaz Boru Hattı kurulumuna başladı

Enerji Günlüğü - Romanya Doğu Avrupa’nın önemli enerji projelerinden biri olan BRUA Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin ilk aşamasının kurulumuna başladı.

Romanya Ekonomi Bakanlığı, Romanya Doğal Gaz İdaresi Transgaz’ın BRUA Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin ilk aşamasının inşaatına 4 Haziran Pazartesi günü başladığını açıkladı. Romanya'daki gaz taşımacılık ağını işleten Transgaz, Nisan ayında bu fazın bir parçası olacak üç adet gaz sıkıştırma istasyonu inşaatına başlamıştı.

Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen bölgesel bir öneme sahip olan BRUA Doğal Gaz Boru Hattı, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Avusturya'yı birleştirecek. Bu ülkelerin baş harflerinden oluşan projenin ilk aşamasında 32 inç çapında ve nominal basıncı 63 bar olan borular döşenecek. 479 kilometrelik bu faz için 479 milyon Euro yatırım yapılması öngörülüyor. 

4,4 bcm'lik taşıma kapasitesine sahip BRUA Doğal Gaz Boru Hattı, Bulgaristan ile Romanya'dan 2019 yılına kadar Avusturya'ya 1,75 milyar metreküp, 2022 yılında ikinci etap tamamlandığında ise toplam 4,4 milyar metreküp doğal gaz taşıyacak. Avrupa Yatırım Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından finansmanı sağlanan BRUA projesinin Romanya bölümü, 18 ayda tamamlanacak. 

Transgaz’ın geçtiğimiz Nisan ayında hattın borularını temin için açtığı ihaleyi Türkiye’den Tosçelik Spiral Boru şirketi kazanmıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler