1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Romanya Cernavoda NGS’ye iki ünite daha ekleyecek

Romanya Cernavoda NGS’ye iki ünite daha ekleyecek

Romanya, iki üniteden oluşan toplam 1412 MW’lık Cernavoda Nükleer Enerji Santrali’ne iki ünite daha eklemek için çalışmalara başladı.

Romanya Cernavoda NGS’ye iki ünite daha ekleyecek

Enerji Günlüğü - Romanya, iki üniteden oluşan toplam 1412 MW’lık Cernavoda Nükleer Enerji Santrali’ne iki ünite daha eklemek için çalışmalara başladı.

Romanya Resmi Gazetesi’nde 14 Temmuz'da yayımlanan habere göre, hükümet Cernavoda Nükleer Santrali’nde 3. ve 4. üniteleri inşa etmek için Stratejik Koordinasyon Komitesi oluşturacak. Ayrıca Romanya’nın 2018 yılında proje için Çin ile hükümetlerarası anlaşma taslağı için bir çalışma grubu kurma kararı da kaldırıldı. Romanya Ocak ayında Çinli CGN ile yeni nükleer reaktörler geliştirme planını iptal ettiğini duyurmuştu. 

PROJE DEĞERİ 1,6 MİLYAR EURO

Romanya elektrik ihtiyacının yüzde 18’ini nükleer santrallerden karşılıyor ve 11 bin kişiye istihdam sağlıyor. Cernavoda NGS’ye iki yeni birimin eklenmesiyle istihdam ettiği çalışan sayısının 19 bine yükselmesi öngörülüyor. Projenin değerinin ise 1 milyar euro ile 1,6 milyar euro arasında olması hesaplanıyor. 

Romanya kamu nükleer enerji üreticisi Nuclearelectrica, ülkenin elektrik üretiminin yaklaşık beşte birini gerçekleştiren Tuna nehri üzerindeki Cernavoda NGS'de 706 megawatt kapasitelerinde iki nükleer reaktörü bulunuyor.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler