1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya doğalgaz projesine vergi engeli

Romanya doğalgaz projesine vergi engeli

Enerji Günlüğü - Romanyalı enerji şirketi Black Sea Oil & Gas, Bakanlık onayı aldığı bir denizüstü (offshore) doğalgaz projesini yeni vergiler...

Romanya doğalgaz projesine vergi engeli

Enerji Günlüğü - Romanyalı enerji şirketi Black Sea Oil & Gas, Bakanlık onayı aldığı bir denizüstü (offshore) doğalgaz projesini yeni vergiler nedeniyle gerçekleştiremeyebileceğini açıkladı.

Romanya özel sermaye şirketi Carlyle Group şirketlerinden Black Sea Oil & Gas, Romanya Enerji Bakanlığı’ndan bir denizüstü (offshore) doğalgaz projesi için inşaat izni aldığını, ancak yeni vergiler nedeniyle projeyi gerçekleştiremeyebileceğini açıkladı.

Romanya’nın Sosyal Demokrat hükümeti, Aralık ayında acil durum kararnamesiyle, enerji şirketlerinin ciroları üzerinden yüzde 2 vergi alma kararını onaylamıştı. Hükümet bu kararın hemen öncesinde de şirketlerin yıllık denizüstü (offshore) doğalgaz üretimlerinin en az yarısını ülke içinde satmaları gerektiğini öngören yasayı kabul etmişti.

Black Sea Oil & Gas, Romanya’nın 120 km açığında 2008 yılında açtığı iki sondaj kuyusunda yaklaşık 10 milyar metreküp doğalgaz rezervi tespit etmişti. Şirket 2020 yılına kadar sahadan üretime başlamayı planlıyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler