1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya: Kaya gazı çevre için risk oluşturmuyor

Romanya: Kaya gazı çevre için risk oluşturmuyor

Enerji Günlüğü - Romanya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Rovana Plumb, Dobruca Bölgesi’nde verilen kaya gazı keşfi izinlerinin yayınlandığını...

Romanya: Kaya gazı çevre için risk oluşturmuyor

Enerji Günlüğü - Romanya Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Rovana Plumb, Dobruca Bölgesi’nde verilen kaya gazı keşfi izinlerinin yayınlandığını söyledi. Herhangi bir risk görmedikleri için bölgede verilen keşif izinlerini onayladıklarını söyleyen Bakan Plumb, hidrolik kırma tekniğinin kullanılmaması sayesinde çevre ve su güvenliği açısından da herhangi bir risk oluşmadığına dikkat çekti. Natural Gas Europe’ta yer alan değerlendirmeye göre Plumb, kaya gazı konusunda yapılacak yatırımların da çevre düzenlemelerine uymak zorunda olduğunun altını çizdi.

Enerji bağımsızlığı açısından Bulgaristan, Polonya, Ukrayna, İngiltere gibi avantajlı ülkelerin kaya gazı seçeneğini değerlendirmeye başladığını hatırlatan Batan Rovana Plumb, “İlk adım olarak deprem riskini değerlendireceğiz. Ardından ortalama beş yıllık bir keşif süreci olacak. 5 yıllık sürecin sonunda olası kaynakların belirlenerek gerekli yatırımların yapılacak” diye konuştu.

(Burak GÜNER)

Önceki ve Sonraki Haberler