1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Romanya, NABUCCO’ya destek anlaşmasını onayladı

Romanya, NABUCCO’ya destek anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Romanya, NABUCCO Gas Pipeline International GmbH ve NABUCCO Ulusal Romanya Şirketi arasında imzalanan NABUCCO Projesi Destek Anlaşması,...

Romanya, NABUCCO’ya destek anlaşmasını onayladı

Enerji Günlüğü - Romanya, NABUCCO Gas Pipeline International GmbH ve NABUCCO Ulusal Romanya Şirketi arasında imzalanan NABUCCO Projesi Destek Anlaşması, Romanya Başbakanı tarafından da onaylandıktan sonra Romanya Resmi Gazetesi’nde yayınlandı. Şirketin Genel Müdürü Reinhard Mitschek yaptığı açıklamada, Romanya’nın yenilenen desteğini almaktan mutlu olduklarını söyledi. Anlaşmanın, NABUCCO Boru Hattı Projesi’nin gelişme evresini gösteren bir diğer önemli adım olduğunu söyleyen Mitchek, projenin Avrupa’nın enerji kaynaklarının çeşitlendirmekle birlikte hattın güvenliğini sağlayacağını kaydetti. Projedeki ilerlemenin her alanda kendini gösterdiğine dikkat çeken Mitchek, hukuk, ticari, mühendislik ve Romanya makamlarıyla işbirliği konularında da önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi.


CEO: İMZALANAN ANLAŞMALAR YATIRIMCILARIN RİSKLERİNİ AZALTTI

NABUCCO’nun Romanya’daki hissedarı Transgaz da yakın zamanda NABUCCO ortaklarıyla birlikte Şahdeniz Konsorsiyumu ile Hisse Opsiyon ve Finansman ve İşbirliği anlaşmaları imzalamıştı. NABUCCO CEO’su Frank Siebert, NABUCCO’nun, ortaklarını her anlamda kazançlı çıkaran bir proje olduğunun bir kez daha görüldüğüne dikkat çekti. Siebert, imzalanan anlaşmaların yatırımcılar için riskleri azaltan birer faktör olduğunun da altını çizdi.

Önceki ve Sonraki Haberler