1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Romanyalı CE Oltenia kömür sahalarında güneş santralleri kuracak

Romanyalı CE Oltenia kömür sahalarında güneş santralleri kuracak

Romanya kamu enerji şirketi CE Oltenia, kömür madenlerindeki kirlenmiş alanlarda 310MW kapasiteli dört güneş santrali kuracak.

Romanyalı CE Oltenia kömür sahalarında güneş santralleri kuracak

Enerji Günlüğü - Romanya kamu enerji şirketi CE Oltenia, kömür madenlerindeki kirlenmiş alanlarda 310MW kapasiteli dört güneş santrali kuracak.

Romanya’nın ikinci büyük elektrik üreticisi CE Oltenia, tüm kömür yakıtlı elektrik santrallerini ve kömür madenlerini kapatarak, onların yerine gaz yakıtlı elektrik santralleri ve yenilenebilir enerji santralleri kurmayı planlıyor. CE Oltenia, yeniden yapılandırma ve dekarbonizasyon hedefleri kapsamında, kömür üretiminde çamur ve külü depolamak için kullanılan kirlenmiş alanlarda dört adet güneş enerjisi santrali kurma planı için fizibilite çalışmalarına başladı. Plan çerçevesinde 600 hektarlık alanda toplam 310MW kapasiteli güneş santralleri kurulacak. 

Plan, şirketin CO2 sertifikalarını ödemek için 251 milyon euro devlet kredisi aldığı ve geçen yılın sonunda Hükümet tarafından onaylanan sözleşmenin bir parçasıydı. CE Oltenia 3.240 MW kurulu güce sahip dört kömür yakıtlı elektrik santrali işletiyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler