1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Rönesans Holding ve Total Energies'ten yeşil enerji ortaklığı

Rönesans Holding ve Total Energies'ten yeşil enerji ortaklığı

Rönesans Holding ile Fransız enerji devi Total Energies arasında, Türkiye'de yatırımlar yapmak üzere yeşil enerji ortaklığı kuruldu. 

Rönesans Holding ve Total Energies'ten yeşil enerji ortaklığı

Enerji Günlüğü - Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul ve ticaret gruplarından Rönesans Holding ilme dünyaca ünlü Fransız enerji şirketi Total Energies arasında alanında işbirliğine gidiliyor. Rönesans Holding ve Total Energies arasında yeşil enerji ortaklığı kuruldu. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın da katıldığı toplantıda, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, 15 yıl önce küçük bir iş birimi olarak kurulan Rönesans Enerji’nin Total Energies ile yuzde 100 yenilenebilir enerji uzerine ortaklık yaparak dikeyde entegre bir yapı kuracaklarını ve uzun sure ara verdikleri yatırımlara yeniden baslayacaklarını söyledi.

Total Doğalgaz Enerji ve Yenilenebilir Enerji Başkanı Stephane Michel, LNG konusunda en güçlü oyunculardan biri olduklarını belirtirken, Türkiye’ye en çok enerji sağlayan şirketlerden de biri olduklarını hatırlattı.

MICHEL: DÜNYA ÇAPINDA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ

Michel, Rönesans Holding’in EPC kapasitesi sayesinde hem Turkiye’de, ham de dünya çapında işbirliği yapacaklarını da vurguladı. Fransız şirketin yöneticisi, yapılacak işbirliğinin ve yatırımları, Türkiye’nin büyüme kapasitesi, büyük potansiyeli ve liberal yapısı nedeniyle yapıldığının altını çizdi. 

İlkyaz YENİDOĞAN - Enerji Günlüğü  

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler