1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom: Akkuyu nükleer anlaşması geçerliliğini koruyor

Rosatom: Akkuyu nükleer anlaşması geçerliliğini koruyor

Rosatom Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Türkiye ile Akkuyu nükleer güç santrali için imzalanan anlaşmanın halen yürürlükte olduğunu söyledi.

Rosatom: Akkuyu nükleer anlaşması geçerliliğini koruyor

Enerji Günlüğü - Rosatom Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Türkiye ile Akkuyu nükleer güç santrali projesi için imzalanan hükümetlerarası anlaşmanın halen yürürlükte olduğunu söyledi. 

Sputnik'in haberine göre, Moskova'da düzenlenen nükleer enerji fuarı 'Atomexpo-2016'a katılan Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkan Yardımcısı Kirill Komarov, Türkiye ile Akkuyu nükleer güç santrali projesi için imzalanan hükümetlerarası anlaşmanın halen yürürlükte olduğunu söyledi. 

Komarov,  "Türkiye ile imzaladığımız bir hükümetlerarası anlaşma var ve bu anlaşma geçerliliğini koruyor. Anlaşmaya göre, Rosatom nükleer santralin hizmet süresinin sonuna kadar yüzde 51 hisseye sahip olmaya devam edecek. Ancak şirket, Türk hükümetinin onayıyla hisselerinin yüzde 49'a kadarlık bölümünü stratejik yatırımcılara satma hakkını da elinde bulunduruyor" dedi.

GEREKLİ İZİN BAŞVURULARI YAPILDI

Öte yandan, Rosatom'un Hukuk ve Kurumsal İşler Müdürü Ilya Smirnov'un RIA Novosti'ye yaptığı açıklamaya göre, Akkuyu nükleer santralinin inşaa edilmesi için gerekli izin başvuruları yapıldı. Türkiye standardlarında bu iznin alınmasının 18 ay süreceğinin öngörüldüğünü belirten Simirnov, izni 2018'de almayı beklediklerini vurguladı. 

Smirov ayrıca, Akkuyu nükleer santralinin ilk reaktörünün 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını ve santralin tamamının inşaa edilmesinin 2026 yılında tamamlanacağını vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler