1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rosatom: EÜAŞ Akkuyu ortaklığına katılırsa memnun oluruz

Rosatom: EÜAŞ Akkuyu ortaklığına katılırsa memnun oluruz

Enerji Günlüğü - Rosatom, Akkuyu NGS için EÜAŞ ile görüşmekte olduğunu ve Kolin ve Kalyon’un anlaşmadan çekildiğini doğruladı. Rus devlet...

Rosatom: EÜAŞ Akkuyu ortaklığına katılırsa memnun oluruz

Enerji Günlüğü - Rosatom, Akkuyu NGS için EÜAŞ ile görüşmekte olduğunu ve Kolin ve Kalyon’un anlaşmadan çekildiğini doğruladı. 

Rus devlet nükleer enerji kurumu Rosatom, Akkuyu'da nükleer santral inşaa edilmesi için kurulan Akkuyu Nükleer A.Ş.'nin yüzde 49 hissesini satmak üzere Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) ile görüşmekte olduğunu doğruladı. 

Akkuyu nükleer santralini inşaa edecek ve işletecek olan Akkuyu Kolin ve Kalyon'un bu anlaşmadan çekildiklerini belirten Rosatom, "Cengiz İnşaat bir yüklenici olarak projeye devam ediyor. Cengiz İnşaat ile de başka ortaklık seçenekleri üzerinde konuşuyoruz. Projeye yeni yatırımcıların 2018'de katılmasını bekliyoruz. Yüzde 49 hisse tek bir yatırımcıya verilebilir veya birkaç şirket daha küçük paylar alabilirler. Projede ortaklık olasılığının görüşüldüğü şirketlerden biri EÜAŞ. Eğer müzakereler sonunda EÜAŞ, Akkuyu nükleer enerji santrali projesinin yatırımcıları ve hissedarları arasına katılır ise biz memnun oluruz" açıklamasını yaptı.

Nükleer A.Ş.'nin yüzde 49 hissesini Kolin İnşaat, Kalyon İnşaat ve Cengiz İnşaat'ın oluşturduğu bir konsorsiyuma satmak için anlaşmış ancak nihai anlaşma bugüne kadar imzalanmamıştı.

KALYON VE KOLİN AKKUYU NGS ORTAKLIĞINDAN ÇEKİLİYOR!

Önceki ve Sonraki Haberler